Receptúry
LACTOKORN - viaczrnný pšenično-ražný chlieb tmavý

Receptúra

Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
80 % Pšeničná múka hladká biela T-650
20 % Ražná múka T-930
20 % Lactokorn
1 % Fermento P Forte
3 % Droždie
1,8 % Soľ
1 % Zeelback
68 % Voda cca

Technologický postup

    Príprava zápary : Lactokorn, voda 50 oC, namočiť 1 hodinu

    Miešanie cesta : 6 min. pomaly, 4 min. rýchlo

    Teplota cesta : 27 oC

    Zrenie cesta : 20 min.

    Tvarovanie : podľa strojného zariadenia

    Koncové kysnutie : 40-55 min.

    Teplota pečenia a čas :   I. 260 oC, zapariť, zatvorený od ťah, 2 min.

                                        II. 240 oC, bez pary, otvorený od ťah, 4 - 6 min.

                                       III. 200 oC, bez pary, zatvorený od ťah, 28 min.

    Doba pečenia závisí od hmotnosti výrobkov.