![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-1280-f490951402ad17f7b8a13839a699297b.jpeg)
![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Cesto francúzske - NOVINKA
Cesto francúzske - NOVINKA
Technologický postup
Základná receptúra:
100,00 % Cesto francúzske
50,00 % voda studená
Na prevaľovanie:
75,00 % Norlander ťažný –pláty
Technologický postup:
Cesto miešame na pomalých otáčkach 2-3 minúty
a potom na stredných otáčkach 2 – 3 minúty
Teplota cesta: 20 °C.
Teplota margarínu na prevaľovanie má mať
rovnakú teplotu ako cesto.
Ďalej cesto spracujeme skladaním s margarínom.
Margarín položíme na plát cesta do 2/3 cesta
a zabalíme z oboch strán. Preváľame a následne
skladáme 3x4 bez odležiavania.
Nakoniec cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 4-5 mm,
vykrajujeme požadované tvary.
Pečieme pri teplote 190-230 °C cca 20 – 25 minút
( v závislosti od hmotnosti navážky a typu pece)
![Cesto francúzske - NOVINKA](https://www.zeelandia.sk/receptury/pekarske-receptury/cesto-francuzske-novinka/@@images/image-400-2a96ce2d21078dff2021daf11ef35596.jpeg)