Receptúry Receptúry

Multivitamínové pečivo Vikorn D

Niečo iné ? Tak vyskúšajte kombináciu skvelého multivitamínového pečiva s vit. B1,B2,B12, železom a vit. D. Chutné a zdravé zároveň nielen počas zimného obdobia.

Cesto:

50 %   Panomix Vikorn D
50 %   Pšeničná múka T 650
2,5 %   čerstvé droždie
55 %   voda cca

Dozdobenie:

2,1 %   Decoration Grit

Technologický postup

Doba miesenia: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 25 - 30 minút.

Po vyzretí pres rozdelíme na klonky, ktoré tvarujeme na žemle, ktoré môžeme ešte tvarovať raznicou.

Navážka je 107 g, dozdobenie 1g - žemľa má po upečení 90 g.

Kysnutie: 50 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

  1. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
  2. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,
  3. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Vikorn D pečivo