Receptúry Receptúry

Cereálny závin s makovou náplňou

Chutný, jednoduchý a pritom efektný- ideálne pre každého spotrebiteľa ako snack, raňajky, desiata a pod. Pritom skutočne bohatý na cereálie a semienka ako je ovos, chia, quinoa, konopné semienko, sezam, slnečnicu a prírodný ovsený kvas. Dá sa piecť aj ako pletenec vo forme. Kľudne sa vyhrajte a upečte si ho v kombinácii napr. s višňovým gélom alebo jablkami.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
10 %   Korent Europe
30 %   Silkgrain Sonnen Müsli
7 %   Zela Delikates
12 %   cukor kryštál
0,3 %   jedlá soľ
8 %   čerstvé droždie
35 %   voda cca

Náplň:

90 %   Maková náplň varená 50%

Dozdobenie:

7 %   Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 26 - 28 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zo surovín pripravíme cesto, rozvážime na jednotlivé kusy a necháme vyzrieť. Po vyzretí cesto rozgúľame na plát, natrieme náplňou a stočíme do plátov, ktoré potom po dĺžke rozkrojíme a prekladáme do tvaru vrkoča. Uložíme na plechy a necháme nakysnúť, po nakysnutí záviny mašľujeme tekutou vaječnou melanžou. Pečieme pri otvorenom odťahu.

Pres 30-dielna delička -pres 1217 g. Navážka cesta je 243 g a náplň je 108 g, potretie 8 g  - cesto po upečení 300 g.

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

  1. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
  2. 190 °C bez pary, otvorený od5ah, 10 minút,
  3. 180 °C, bez pary, otvorený odťah,  10 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Cereálny závin mak