Receptúry
Cereálny mazanec s Korent Vanilla a Silkgrain Sonnen Müsli

Chutný cereálny mazanec bohatý na cereálie a semienka ako je ovos, chia, quinoa, konopné semienko, sezam, slnečnicu a prírodný ovsený kvas.

Cesto:

100 g   Pšeničná múka T 512
10 %   Korent Vanilla
30 %   Silkgrain Sonnen Müsli
7 %   Zela Delikates
12 %   cukor kryštál
0,3 %   jedlá soľ
8 %   čerstvé droždie
35 %   voda cca

Na potretie pred pečením:

7 %   Tekutá vaječná melanž

Dozdobenie:

5 %   hobľované mandle

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 26 – 28 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zo surovín okrem Zela Delikates zamiesime cesto, v druhej polovici miesenia pridáme Zela Delikates a domiesime cesto. Cesto po vymiesení rozdelíme na jednotlivé navážky, vytvarujeme do tvaru bochníka a necháme vyzrieť. Po vyzretí cesta vygúľame bochníky a ukladáme na plechy. Po nakysnutí mašľujeme vaječnou melanžou, v strede narežeme kríž, povrch dekorujeme hobľovanými mandľami, dáme do pece a pečieme pri otvorenom odťahu.

Pres 1700 g - je na 5 ks mazancov- po upečení á 300 g (navážka 360 g).

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

  1. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
  2. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
  3. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Cereálny mazanec