Receptúry Receptúry

Cereálna vianočka s Korent Vanilla a Silkgrain Sonnen Müsli

Chutná a zdravšia varianta vianočky bohatá na cereálie a semienka ako je ovos, chia, quinoa, konopné semienko, sezam, slnečnicu a prírodný ovsený kvas.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
10 %   Korent Vanilla
30 %   Silkgrain Sonnen Müsli
7 %   Zela Delikates
12 %   cukor kryštál
0,3 %   jedlá soľ
8 %   čerstvé droždie
35 %   voda cca

Na potretie pred pečením:

7 %   Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 26 – 28 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zo surovín okrem Zela Delikates zamiesime cesto, v druhej polovici miesenia pridáme Zela Delikates a domiesime cesto. Cesto po vymiesení rozdelíme na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí cesta rozdelíme na jednotlivé klonky, urobíme rožky a spletáme do tvaru vianočky. Po nakysnutí mašľujeme vaječnou melanžou, dáme do pece a pečieme pri otvorenom odťahu.

Pletieme zo 6 tich prameňov.

Pres 2030 g - je na 5 ks vianočiek - po upečení á 350 g (navážka 420 g).

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

  1. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
  2. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
  3. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Cereálna vianočka