Receptúry Receptúry

Dunajské vlny

Tento zákusok je určite klasikou nielen počas letného obdobia. Nesmie chýbať na žiadnej záhradnej párty, grilovačke ako klasický šťavnatý zákusok. Plnosť šťavnatých višní zaručí Frutiful Višňa a cesto ako od babičky získate použitím Jung Basis Rühr. Proste neodolateľné a navyše skvele dozdobené so smotanou a velvet sprejom posunie túto klasiku na vyššiu úroveň.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Receptúra:
Hmota: 500 g Jung Basis Rühr
270 g Tek. vaječná melanž
235 g rastlinný olej
Náplň 1: 950 g Fruitful Višňa
Náplň 2: 1000 g Ken Presto
Pomôcky na dozdobenie: Velvet sprej biely a ružový

Technologický postup

Jung Basis Rühr miešame v mixéri lopatkou s vaječnou melanžou a olejom 5 minút. Cesto natrieme na papier na pečenie na plech s rozmerom 60 x 40cm a založíme "obruč". Cesto Čokoládové miešame v mixéri lopatkou s vaječnou melanžou a olejom 5 minút. Natrieme ho na vrstvu bieleho cesta, nemusíme úplne presne, ale napr. vytvoríme tzv. mramorový efekt. Fruitful Višňa si rovnomerne rozmiestnime na cestá ešte pred pečením. Pečieme všetko spolu pri 180 °C, približne 30 minút a následne dopekáme pri 150 °C ešte 10 minút v závislosti od typu pece. Po vychladení vyšľaháme Ken Presto do tuha a natrieme na celý povrch koláča, ktorý ostáva v obruči. Na povrchu urobíme ozdobnou zúbkovanou cukrárskou kartou vlnky. Po zatuhnutí striekame povrch bielym Velvet sprejom a následne ružovým. Vhodne dozdobíme.

Dodatočné informácie

pre 48 ks á 60 g.

Dunajské vlny