Receptúry Receptúry

Čokoládovo-višňový crock

Čo nesmie chýbať v žiadnej cukrárni je určite venček alebo veterník. Ale doba sa pohla ďalej a dnes už z odpaľovanej hmoty vykúzlite naozaj moderné kreácie. Stačí málo. Vďaka malej finte s instantnou kávou a tzv. Crock úpravou na povrchu odpaľovanej hmoty získate jedinečný moderný cukrársky výrobok. Stačí naplniť kvalitnou parížskou smotanou Ken Trufa a dozdobiť Fruitful Višňa a nik neodolá.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Receptúra:
Hmota: 170 g Brand 100
250 g voda
5 g instantná káva
75 g Pšeničná múka T 512
100 g Zeelandia margarín krémový
50 g kryštálový cukor
5 g instantná káva
Náplň 1: 500 g Ken Trufa
Náplň 2: 175 g Fruitful Višňa
Dozdobenie: čokoládové hobliny, višne

Technologický postup

Vodu zmiešame s instantnou kávou do rozpustenia v mixéri a nasypeme Brand 100. Všetko spolu miešame lopatkou najprv 3 minúty pri pomalých otáčkach a potom  na 2. rýchlostnom stupni 7 minút. Z hmoty striekame na plech guličky a pečieme pri 190-210°C po dobu cca 25 minút (podľa typu pece). 

Hmotu striekame pomocou drezírovacieho vrecka s hladkým koncom na plech vystriekaný Carlex sprejom do tvaru "kopčekov". Z múky, kryštál. cukru, margarínu a inst. kávy (kávu trochu ju rozriedime vodou, aby sa rozpustila) spracujeme cesto, ktoré vaľkáme a vykrajujeme z neho krúžky.  Tieto krúžky ukladáme na nastriekané kopčeky. Korpusy pečieme pri teplote 190 °C – 200 °C približne 25 - 30 minút v závislosti od typu pece. Po vychladení rozrežeme. Spodok plníme vyšľahanou Ken Trufou. Navrstvíme na ňu Fruitful Višňa a zakryjeme "čiapočkou". Môžeme vhodne dozdobiť čokoládovými ozdobami v spojení s čerstvými višňami.

Dodatočné informácie

pre 7 ks á 150 g.

Čokoládovo-višňový CROCK