Receptúry Receptúry

Citrónové Apollo

Že hľadáte niečo kozmicky jedinečné a moderné – tak ste pristáli pri tom správnom recepte. Citrónové Apollo sú tým správnym spojením sviežej citrónovej a obľúbenej čokoládovej chute. Jemný korpus obalený v čokoláde zostane dlho svieži. Jedinečnosť vzhľadu docielite efektným dozdobením. A že čo sme to použili na dozdobenie my? Čerstvý tymián, ktorý skvele doplní sviežu citrónovú chuť kozmicky chutného citrónového Apolla.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Receptúra:
Hmota: 170 g Jung Basis Rühr
85 g Tek. vaječná melanž
70 g rastlinný olej
1 g Flavour Lemon
Náplň 1: 155 g Ken Presto
39 g voda
40 g Zeesan Neutral
Náplň 2: 80 g Fruitful Citrónový krém
Dozdobenie: 250 g Paletta Miroir Creamy
3 g plátková želatína (1,5 ks)
Poleva na mini korpusy: 150 g Zela cukr. poleva tmavá
15 g rastlinný olej
20 g drvené vlašské orechy

Technologický postup

Suroviny na korpus miešame v mixéri lopatkou 5 minút. Zmes nadávkujeme do väčších muffinových silikónových foriem vystriekaných Carlex sprejom a pečieme pri teplote 180 °C približne 15 - 20 minút. Po vychladení ich máčame v roztopenej Zela cukrárskej poleve tmavej zriedenej olejom a dochutenej sekanými orechmi. Ukladáme ich na papier na pečenie a necháme polevu zatuhnúť. Ken Presto si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie. Prilejeme Zeesan Neutral zmiešaný s vodou a došľaháme do požadovanej konzistencie. Šľahačkovú náplň nastriekame do menších silikónových muffinových foriem do polovice. Pridáme lyžičkou Fruitful Citrón a do vrchu formy ešte doplníme šľahačku. Necháme zamraziť. Rozohrejeme si Paletta Miroir Creamy, pridáme plátkovú želatínu, ktorá bola vopred namočená v studenej vode a vyžmýkaná. Miešame, kým sa hmoty nespoja. Polevou polejeme zamrznuté citrónové muffiny a ukladáme ich na čokoládové "spodky". Vhodne dozdobíme.

Dodatočné informácie

pre 15 ks á 55 g.

Citrónové Apollo