

Citrónové Apollo
Citrónové Apollo
Že hľadáte niečo kozmicky jedinečné a moderné – tak ste pristáli pri tom správnom recepte. Citrónové Apollo sú tým správnym spojením sviežej citrónovej a obľúbenej čokoládovej chute. Jemný korpus obalený v čokoláde zostane dlho svieži. Jedinečnosť vzhľadu docielite efektným dozdobením. A že čo sme to použili na dozdobenie my? Čerstvý tymián, ktorý skvele doplní sviežu citrónovú chuť kozmicky chutného citrónového Apolla.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Receptúra: | |||
Hmota: | 170 | g | Jung Basis Rühr |
85 | g | Tek. vaječná melanž | |
70 | g | rastlinný olej | |
1 | g | Flavour Lemon | |
Náplň 1: | 155 | g | Ken Presto |
39 | g | voda | |
40 | g | Zeesan Neutral | |
Náplň 2: | 80 | g | Fruitful Citrónový krém |
Dozdobenie: | 250 | g | Paletta Miroir Creamy |
3 | g | plátková želatína (1,5 ks) | |
Poleva na mini korpusy: | 150 | g | Zela cukr. poleva tmavá |
15 | g | rastlinný olej | |
20 | g | drvené vlašské orechy |
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame v mixéri lopatkou 5 minút. Zmes nadávkujeme do väčších muffinových silikónových foriem vystriekaných Carlex sprejom a pečieme pri teplote 180 °C približne 15 - 20 minút. Po vychladení ich máčame v roztopenej Zela cukrárskej poleve tmavej zriedenej olejom a dochutenej sekanými orechmi. Ukladáme ich na papier na pečenie a necháme polevu zatuhnúť. Ken Presto si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie. Prilejeme Zeesan Neutral zmiešaný s vodou a došľaháme do požadovanej konzistencie. Šľahačkovú náplň nastriekame do menších silikónových muffinových foriem do polovice. Pridáme lyžičkou Fruitful Citrón a do vrchu formy ešte doplníme šľahačku. Necháme zamraziť. Rozohrejeme si Paletta Miroir Creamy, pridáme plátkovú želatínu, ktorá bola vopred namočená v studenej vode a vyžmýkaná. Miešame, kým sa hmoty nespoja. Polevou polejeme zamrznuté citrónové muffiny a ukladáme ich na čokoládové "spodky". Vhodne dozdobíme.
Dodatočné informácie
pre 15 ks á 55 g.
