Receptúry Receptúry

Brusnicové guličky

Brusnicový sen v podobe úžasného dezertu v tvare guličky naplnenej skvelou sladko-kyslou brusnicovou náplňou. Jemne doplnené o sviežu smotanovú chuť šľahačky. Bohato dozdobené brusnicovým gélom alebo kúskami brusníc.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Receptúra:
Hmota: 80 g Mamas Pie
30 g Zeelandia margarín krémový
12 g voda
3 g čierne kakao/kakaový prášok
Náplň 1: 70 g Brusnice v géli
11 g voda
Náplň 2: 210 g Ken Presto
55 g Zeesan Neutral
50 g voda
Dozdobenie: 250 g Paletta Miroir Creamy
3 g plátková želatína (1,5 ks)
30 g Brusnice v géli
1 g červené potr. farbivo

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame spolu v mixéri lopatkou na kompaktné cesto, ktoré rozvaľkáme a vykrajujeme z neho krúžky. Pečieme ich na papieri pri teplote 180 °C približne 10 - 12 minút. Brusnice v géli si zmiešame s vodou a nadávkujeme do silikónovej (polguľatej) formy. Necháme zamraziť. Ken Presto si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie, prilejeme Zeesan Neutral zmiešaný s vodou a došľaháme do požadovanej konzistencie. Šľahačkovou náplňou čiastočne naplníme silikónové formy na veľké gule. Vkladáme do nej zamrznuté brusnicové guličky (spojíme 2 ks zamrznutých pologulí) a podľa potreby doplníme šľahačkovú náplň. Povrch zahladíme a necháme zamrznúť. Zohriatu Paletta Miroir Creamy zmiešame so želatínou. (želé plátky si vopred namočíme v studenej vode. Vodu vylejeme a vyžmýkanú želatínu zohrejeme v mikrovlnke.) Polevou polievame zamrznuté guličky, ktoré ukladáme na kakaové "korpusy". Do zvyšnej polevy primiešame červenú farbu a nalejeme na vrch (stred) koláčikov. Dozdobíme Brusnicami v géli, prípadne čerstvými brusnicami.

Dodatočné informácie

pre 9 ks á 85 g

Brusnicové guličky