Brusnicové guličky
Brusnicové guličky
Brusnicový sen v podobe úžasného dezertu v tvare guličky naplnenej skvelou sladko-kyslou brusnicovou náplňou. Jemne doplnené o sviežu smotanovú chuť šľahačky. Bohato dozdobené brusnicovým gélom alebo kúskami brusníc.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Receptúra: | |||
Hmota: | 80 | g | Mamas Pie |
30 | g | Zeelandia margarín krémový | |
12 | g | voda | |
3 | g | čierne kakao/kakaový prášok | |
Náplň 1: | 70 | g | Brusnice v géli |
11 | g | voda | |
Náplň 2: | 210 | g | Ken Presto |
55 | g | Zeesan Neutral | |
50 | g | voda | |
Dozdobenie: | 250 | g | Paletta Miroir Creamy |
3 | g | plátková želatína (1,5 ks) | |
30 | g | Brusnice v géli | |
1 | g | červené potr. farbivo |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame spolu v mixéri lopatkou na kompaktné cesto, ktoré rozvaľkáme a vykrajujeme z neho krúžky. Pečieme ich na papieri pri teplote 180 °C približne 10 - 12 minút. Brusnice v géli si zmiešame s vodou a nadávkujeme do silikónovej (polguľatej) formy. Necháme zamraziť. Ken Presto si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie, prilejeme Zeesan Neutral zmiešaný s vodou a došľaháme do požadovanej konzistencie. Šľahačkovou náplňou čiastočne naplníme silikónové formy na veľké gule. Vkladáme do nej zamrznuté brusnicové guličky (spojíme 2 ks zamrznutých pologulí) a podľa potreby doplníme šľahačkovú náplň. Povrch zahladíme a necháme zamrznúť. Zohriatu Paletta Miroir Creamy zmiešame so želatínou. (želé plátky si vopred namočíme v studenej vode. Vodu vylejeme a vyžmýkanú želatínu zohrejeme v mikrovlnke.) Polevou polievame zamrznuté guličky, ktoré ukladáme na kakaové "korpusy". Do zvyšnej polevy primiešame červenú farbu a nalejeme na vrch (stred) koláčikov. Dozdobíme Brusnicami v géli, prípadne čerstvými brusnicami.
Dodatočné informácie
pre 9 ks á 85 g