Nové pekárske receptúry 2019
Toastový chlieb svetlý/tmavý s Bonpano Krokant a Zea Soft

Chutný toastový chlieb za použitia Bonpano Krokant, ktorý dodá toastovému chlebu krásny objem, peknú štruktúru striedky a dobrú chuť. Toatový chlieb sa dobre krája a pekne farbí v hriankovači.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
3 %   Bonpano Krokant
5 %   Zea Soft
2 =   soľ jemná
2,5 %   čerstvé droždie
57 %   voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do foriem, dáme nakysnúť (ak je forma už pomerne plná zavrieme vekom) a pečieme.

Kysnutie: 55 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 13 minút,

III. 180 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na hotový toastový chlieb o hmotnosti 1400 g je 1680 g. Ak chcete vyrobiť tmavý toastový chlieb pridajte do receptúry navyše

1,2 % Aromalt Dark (stmavujúci sladový prípravok).

Toastový chlieb svetlý s Bonpano Krokant a Zea Soft