
Chutná viaczrnná plundra zo zmesi Panoplus Sunflower ( s bohatým obsahom slnečnicových semienok) naplnená kvalitným Jablkovým gélom so škoricou pre tradične obľúbenú kombináciu chutí slovenských spotrebiteľov.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
80 | % | pšeničná múka T 512 | |
20 | % | Panoplus SUNFLOWER (slnečnicový) | |
5 | % | Tek.vaječná melanž/vajcia | |
6 | % | droždie čerstvé | |
2 | % | soľ | |
44 | % | voda cca | |
Na preváľanie: | |||
45 | % | Zeel. margarín ťažný -pláty | |
Náplň: | |||
90 | % | Jablkový gél so škoricou | |
Dozdobenie: | |||
5 | % | Tek. vaječná melanž/vajcia |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz.
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín pripravíme cesto, uložíme ťažný margarín a zložíme do obálky. Rozgúľame na rozvaľovacom stroji a následne skladáme 3 x 3. Po druhom prekladaní cesta dáme do chladu na 15-20 min. Finálny plát cesta rozgúľame na cca 3 mm, vykrojíme štvorce 11x11 cm, naplníme lekvárom. Nakysnuté výrobky namašľujeme a pečieme.
Kysnutie: 70-80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 15 minút,
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Taktiež viete pripraviť chutné slnečnicové pečivo - plundru s inými ovocnými náplňami alebo napr. Corra čokoládovou.
Dodatočné informácie
navážka napr. 73 g cesto + 33 g náplň + 2 g dozdobenie = po upečení á 90 g hotový výrobok.
