Nové pekárske receptúry 2019
Slnečnicová plundra s jablkami

Chutná viaczrnná plundra zo zmesi Panoplus Sunflower ( s bohatým obsahom slnečnicových semienok) naplnená kvalitným Jablkovým gélom so škoricou pre tradične obľúbenú kombináciu chutí slovenských spotrebiteľov.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
80 % pšeničná múka T 512
20 % Panoplus SUNFLOWER (slnečnicový)
5 % Tek.vaječná melanž/vajcia
6 % droždie čerstvé
2 % soľ
44 % voda cca
Na preváľanie:
45 % Zeel. margarín ťažný -pláty
Náplň:
90 % Jablkový gél so škoricou
Dozdobenie:
5 % Tek. vaječná melanž/vajcia

Technologický postup

    Cesto sa pripravuje na záraz.

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Zo surovín pripravíme cesto, uložíme ťažný margarín a zložíme do obálky. Rozgúľame na rozvaľovacom stroji a následne skladáme 3 x 3. Po druhom prekladaní cesta dáme do chladu na 15-20 min. Finálny plát cesta rozgúľame na cca 3 mm, vykrojíme štvorce 11x11 cm, naplníme lekvárom. Nakysnuté výrobky namašľujeme a pečieme.

    Kysnutie: 70-80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

    II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 15 minút,

     

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

    Taktiež viete pripraviť chutné slnečnicové pečivo - plundru s inými ovocnými náplňami alebo napr. Corra čokoládovou.

Dodatočné informácie

navážka napr. 73 g cesto + 33 g náplň + 2 g dozdobenie = po upečení á 90 g hotový výrobok.