Nové pekárske receptúry 2019 Nové pekárske receptúry 2019

Rožok čerstvý s Nordix Super New

Vychutnať si výrobky z Nordix Super New - pečivo, croissanty môžete aj pri pečení bez mrazenia - ako čerstvé výrobky. Napr. čerstvo upečený chutný rožok. Nordix Super New chráni droždie a cesto pri procese mrazenia. Zvyšuje toleranciu cesta. Dáva cestu vyššiu elasticitu. Zabraňuje vytváraniu kryštálikov vody v ceste pri mrazení. Zvyšuje toleranciu cesta pri rozmrazovaní a konečnom kysnutí cesta. je vhodné aj na spomalené kysnutie, croissanty a mrazenie šokermi. Je to vhodný prípravok aj na čerstvé výrobky, nielen mrazené. Neovplyvňuje chuť konečného výrobku - je neutrálny.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
3 %   Nordix Super New
1,8 %   soľ jemná
4 %   čerstvé droždie
2,5 %   bravčová masť škvarená
52 %   voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 5 - 10 minút.

Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, alebo na linke pečiva, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.

Kysnutie: 45-55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,

III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 1 minútu.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 50 g hotový rožok je 60 g cesta.

Rožok čerstvý s Nordix Super New