Nové pekárske receptúry 2019
Pudingový DUO pletenec s Presta Vanilla a Choco

Chutné spojenie vanilkového a čokoládového pudingu v Korent vanilla ceste ideálny na raňajky, k čaju a káve, rodinné balenia na víkend a samozrejme na Veľkú noc. Aby ste dosiahli jemnosť a mäkkosť pečiva do receptúry sme pridali Zea Soft - prípravok, pričom k receptúre na jemné pečivo sa už nepridáva margarín/olej. Zea soft svojimi vlastnosťami ovplyvní štruktúru striedky, zjemní ju, predĺži čerstvosť pečiva ( u dávkovania od 2- 4 % v značnej miere). Receptúra je pre dávkovanie 4% - pre ešte väčšiu jemnosť pletenca a dlhšiu trvanlivosť po zabalení.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
15 % Korent Vanilla
7 % čerstvé droždie
1,6 % soľ jemná
7 % cukor kryštál
5 % Tekutá vaječná melanž/vajcia
4 % Zea Soft
44 % voda cca
Náplň:
45 % Presta Vanilla
45 % Presta Choco
Dozdobenie:
4 % Tekutá vaječná melanž na potretie

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
    Teplota cesta: 25 - 27 º C. Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
    Navážka na 1 ks je 200 g + náplň 2 x 50 g + dozdobenie 5 g.
    Cestový kus rozdelíme na 2 ks á 100 g, vyvaľkáme na pláty,
    na jeden natrieme vanilkovú a na druhý čokoládovú plnku
    a stočíme. Oba stočené záviny spolu zapletieme a uložíme na plechy.
    Povrch pletenca môžeme po celej dĺžke pozdĺžne narezať.
    Kysnutie: 45 - 55 minút pri 30 º C a rel. vlhkosti 75 %.
    Pred pečením potrieme tek. vaječnou melanžou.
    Pečenie:
    I. 210 º C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
    II. 200 º C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
    III: 190 º C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
    Hotové výrobky môžeme po upečení potrieť Paletta Spray Neutral,
    ktorý dodá výrobkom pekný lesk, dlhšiu trvanlivosť a zaujímavú chuť.

Dodatočné informácie

Hotový výrobok 250 g - navážka cesto 200 g, náplň 100 g a dozdobenie 4 g.