Nové pekárske receptúry 2019
Jemné pečivo s Korent Europe a Zea Soft

Chutné jemné pečivo s chuťou citrónu a peknou žltou farbou striedky, vynikajúco mäkké a dlho čerstvé ako z domácich surovín. Dávkovanie Korent Europe 20 % na množstvo pridanej múky zaručí, že všetky prednosti zmesi sa prenesú do hotového výrobku. Aby ste dosiahli jemnosť a mäkkosť pečiva do receptúry sme pridali Zea Soft - prípravok, pričom k receptúre na rožky sa už nepridáva margarín/olej. Zea soft svojimi vlastnosťami ovplyvní štruktúru striedky, zjemní ju, predĺži čerstvosť pečiva ( u dávkovania od 2- 4 % v značnej miere).

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
20 % Korent Europe
8 % čerstvé droždie
3 % Zea Soft
14 % cukor kryštál
1,5 % jemná soľ
48 % voda cca
Dozdobenie:
8 % Tekutá vaječná melanž/vajcia na potretie

Technologický postup

    Miešanie: 4 min. pomaly a 6 min. rýchlo.
    Teplota cesta: 26-28 °C.
    Zrenie cesta v celku: 10-15 minút.
    Cesto rozdelíme na požadované navážky,
    formujeme, ukladáme na plechy alebo
    do foriem a dáme kysnúť.
    Pred pečením potierame vaječnou melanžou.
    Pečieme bez pary pri teplote 180 - 190 °C.
    Doba pečenia závisí od hmotnosti výrobkov.

Dodatočné informácie

Navážka na 80 g hotové pečivo/pletenku/rožok je 92 g.