![Nové pekárske receptúry 2019 Nové pekárske receptúry 2019](https://www.zeelandia.sk/receptury/nove-pekarske-receptury-02-2019/@@images/image-1280-5aab7b54ffdc00e3b11ec64e0b55e7f8.jpeg)
![Nové pekárske receptúry 2019 Nové pekárske receptúry 2019](https://www.zeelandia.sk/receptury/nove-pekarske-receptury-02-2019/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
DUO rolka s Cream Vanilla a Choco
DUO rolka s Cream Vanilla a Choco
Plundrové rolky z chutného slnečnicového cesta z Panoplus Sunflower naplnené duo pudingovou náplňou: čokoládovou a vanilkovou (Cream Vanilla a Choco).
Cesto:
75 % | pšeničná múka T 512 | |
25 % | Panoplus Sunflower | |
5 % | Tek. vaječná melanž/vajcia | |
6 % | čerstvé droždie | |
2 % | soľ jemná | |
44 % | voda cca |
Na preváľanie:
45 % | Zeelandia margarín ťažný-pláty |
Náplň:
50 % | Cream Vanilla - hotová pudingová náplň vanilková | |
50 % | Cream Choco - hotová pudingová náplň čokoládová |
Dozdobenie:
5 % | Tekutá vaječná melanž na potretie |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 22 - 24°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Tvarujeme na Rolfixe, vykrojíme požadovaný tvar a rozmer.
Prekladanie dva krát tri vrstvy. Odpočinok = zabalené v chladničke 20 min. Tretie skladanie na štyri vrstvy.
Na rozvaľovacom stroji rozvalkať na hrúbku cca 3 mm, štvorce 10x15 cm.
Naplniť a po dĺžke preložiť do valca, spojom v strede a spodnou stranou kde je preloženie ukladať na plechy.
Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.
Kysnutie: 50 - 65 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Odporúčané pre hotové výrobky s hmotnosťou 100 g - cesto 80 g, náplň 40 g a dozdobenie melanžou 2 g.
![DUO rolka Panoplus Sunflower s Cream Vanilla a Choco](https://www.zeelandia.sk/receptury/nove-pekarske-receptury-02-2019/duo-rolka-s-cream-vanilla-a-choco/@@images/image-400-2a96ce2d21078dff2021daf11ef35596.png)