Nové pekárske receptúry 2019 Nové pekárske receptúry 2019

DUO rolka s Cream Vanilla a Choco

Plundrové rolky z chutného slnečnicového cesta z Panoplus Sunflower naplnené duo pudingovou náplňou: čokoládovou a vanilkovou (Cream Vanilla a Choco).

Cesto:

75 %   pšeničná múka T 512
25 %   Panoplus Sunflower
5 %   Tek. vaječná melanž/vajcia
6 %   čerstvé droždie
2 %   soľ jemná
44 %   voda cca

Na preváľanie:

45 %   Zeelandia margarín ťažný-pláty

Náplň:

50 %   Cream Vanilla - hotová pudingová náplň vanilková
50 %   Cream Choco - hotová pudingová náplň čokoládová

Dozdobenie:

5 %   Tekutá vaječná melanž na potretie

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 22 - 24°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Tvarujeme na Rolfixe, vykrojíme požadovaný tvar a rozmer.

Prekladanie  dva krát tri vrstvy. Odpočinok = zabalené v chladničke 20 min. Tretie skladanie na štyri vrstvy.

Na rozvaľovacom stroji rozvalkať na hrúbku cca 3 mm, štvorce 10x15 cm.

Naplniť a po dĺžke preložiť do valca, spojom v strede a spodnou stranou kde je preloženie ukladať na plechy.

Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

Kysnutie: 50 - 65 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút,

III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Odporúčané pre hotové výrobky s hmotnosťou 100 g - cesto 80 g, náplň 40 g a dozdobenie melanžou 2 g.

DUO rolka Panoplus Sunflower s Cream Vanilla a Choco