Nové pekárske receptúry 2019
DUO rolka s Cream Vanilla a Choco

Plundrové rolky z chutného slnečnicového cesta z Panoplus Sunflower naplnené duo pudingovou náplňou: čokoládovou a vanilkovou (Cream Vanilla a Choco).

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
75 % pšeničná múka T 512
25 % Panoplus Sunflower
5 % Tek. vaječná melanž/vajcia
6 % čerstvé droždie
2 % soľ jemná
44 % voda cca
Na preváľanie:
45 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Náplň:
50 % Cream Vanilla - hotová pudingová náplň vanilková
50 % Cream Choco - hotová pudingová náplň čokoládová
Dozdobenie:
5 % Tekutá vaječná melanž na potretie

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 22 - 24°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Tvarujeme na Rolfixe, vykrojíme požadovaný tvar a rozmer.

    Prekladanie  dva krát tri vrstvy. Odpočinok = zabalené v chladničke 20 min. Tretie skladanie na štyri vrstvy.

    Na rozvaľovacom stroji rozvalkať na hrúbku cca 3 mm, štvorce 10x15 cm.

    Naplniť a po dĺžke preložiť do valca, spojom v strede a spodnou stranou kde je preloženie ukladať na plechy.

    Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

    Kysnutie: 50 - 65 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

    II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút,

    III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

    Odporúčané pre hotové výrobky s hmotnosťou 100 g - cesto 80 g, náplň 40 g a dozdobenie melanžou 2 g.

DUO rolka Panoplus Sunflower s Cream Vanilla a Choco