Nové pekárske receptúry 2019
Viaczrnný chlieb s Panoplus Dark a Zea Soft

Panoplus Dark je zmes pre výrobu chutného tmavého viaczrnného chleba a pečiva s jemnou štruktúrou striedky. S bohatým obsahom semienok ako slnečnica, ľan, sezam, proso, sladových pšeničných a ovsených vločiek, kukuričnej lámanky a lepku. Ideálne v kombinácii s posypovými zmesami ako je Seedmix, Decor Slniečko, Decor Grit a pod. Náš tip: vyskúšajte prídavok sušených sliviek pre ešte výnimočnejšiu chuť chleba. Dávkovanie: Chlieb: 1. 100 % pšeničná múka T-650 ku 25 % Panoplus Dark 2. 55 % pšeničná múka T-650, 20 % ražná múka T-930 ku 25 % Panoplus Dark Gamma Bonpano je prípravok, ktorý zabezpečí pekný objem chleba. Aby ste dosiahli jemnosť a mäkkosť chleba do receptúry sme pridali Zea Soft - prípravok, pričom k receptúre na chlieb sa už nepridáva margarín/olej. Zea soft svojimi vlastnosťami ovplyvní štruktúru striedky, zjemní ju, predĺži čerstvosť chleba ( u dávkovania od 2- 4 % v značnej miere).

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
25 % Panoplus Dark
0,5 % Gamma Bonpano
2 % Zea Soft
3 % čerstvé droždie
2 % jemná soľ
68 % voda cca

Technologický postup

    Cesto sa pripravuje na záraz.

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 25 - 30 minút.

    Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

    Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do ošatiek, dáme nakysnúť a pečieme.

    ?Na povrchu môžeme dekorovať posypom, prípadne narezať.

    Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

    III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 21 minút.

Dodatočné informácie

Navážka na 500 g chlieb je 600 g.