
Panoplus Dark je zmes pre výrobu chutného tmavého viaczrnného chleba a pečiva s jemnou štruktúrou striedky. S bohatým obsahom semienok ako slnečnica, ľan, sezam, proso, sladových pšeničných a ovsených vločiek, kukuričnej lámanky a lepku. Ideálne v kombinácii s posypovými zmesami ako je Seedmix, Decor Slniečko, Decor Grit a pod. Dávkovanie: Pečivo: 1. 100 % pšeničná múka T-512 ku 25 % Panoplus Dark 2. 75 % pšeničná múka T-512 ku 25 % Panoplus Dark Ideálne aj pre plundrové viaczrnné výrobky chutne naplnené ovocnými, čokoládovými, pudingovými alebo tvarohovými náplňami z našej ponuky.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
80 | % | pšeničná múka T 512 | |
20 | % | Panoplus DARK | |
1,5 | % | Lactorex originál | |
4 | % | droždie čerstvé | |
2 | % | soľ | |
3 | % | Zeel. margarín Zeelback | |
52 | % | voda cca | |
Na preváľanie: | |||
55 | % | Zeel. margarín ťažný-pláty | |
Náplň: | |||
45 | % | CORRA čokoládová | |
45 | % | Frutafill višňa | |
Dozdobenie: | |||
5 | % | Tek. vaječná melanž/vajcia |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz.
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín pripravíme cesto, uložíme ťažný margarín a zložíme do obálky. Rozgúľame na rozvaľovacom stroji a následne skaldáme 3 x 3. Po druhom prekladaní cesta dáme do chladu na 15-20 min. Finálny plát cesta rozgúľame na cca 3 mm, vykrojíme štvorce 11x11 cm, naplníme lekvárom. Nakysnuté výrobky namašľujeme a pečieme.
Kysnutie: 70-80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 15 minút,
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Obdobne pripravíte napr. Cereálnu plundru s BRUSNICAMI a tvarohom.
Stačí použiť Brusnice v géli od Zeelandie a Tvaroh. náplň štandard A.
Dodatočné informácie
navážka napr. 75 g cesto + 31 g náplň + 2 g dozdobenie = po upečení á 90 g.
