Receptúry
Viaczrnné pečivo NON-E Premiumback

Chutné a bez obsahu éčok. Viaczrnné rožky alebo pečivo s pekným objemom obohatené o ľanové, sezamové a slnečnicové semienka za použitia Seedmix do cesta ako aj na posyp nesmú chýbať vo Vašom sortimente.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
1 % NON-E Premiumback
25 % Seedmix
2,2 % soľ
4 % čerstvé droždie
1 % kryštálový cukor
4 % Bravčová masť škvarená
59 % voda cca
Dekorácia:
12 % Seedmix

Technologický postup

    Cesto sa pripravuje na záraz.

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, alebo na linke pečiva, obalíme v posype, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.

    Kysnutie: 45-55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,

    II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,

    III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka 96 g pre á 80 g rožok.

Viaczrnné pečivo NON-E Premiumback