Receptúry
Tekvicovo-mrkvová šatka so špenátovou náplňou

Žiadaná kombinácia plundrovej šatôčky a chutnej zeleninovej náplne od Zeelandie. Náplň je v aktuálnom trende spotrebiteľov po PLANT-BASED - zeleninových výrobkoch - s bohatým obsahom špenátu a brokolice až 70 %. Plundra je vyrobená so zeleninovej zápary Silkgrain pumpkin carrot (tekvica mrkva).

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
1,5 % NON-E Premiumback
40 % SILKGRAIN pumpkin carrot
1,8 % soľ
8 % čerstvé droždie
5 % kryštálový cukor
41 % voda cca
Na prevaľovanie:
40 % Zeelandia margarín ťažný-pláty NON-E
Náplň:
90 % Špenátová náplň s brokolicou
Dozdobenie:
5 % vajcia

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 21 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Zo surovín zamiesime cesto ktoré prekladáme ťažným margarínom systémom 3-4-3, medzi druhou lamináciou necháme cesto odležať v chlade. Finálny plát cesta o hrúbke cca 3,5 mm, vykrojíme štvorce o rozmere 10x10 cm, naplníme náplňou a uzavrieme do trojuholníka. Ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.

    Kysnutie: 60 - 80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 11 minút,

    III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka 120 g pre á 100 g plundru s náplňou.

Tekvicovo-mrkvová šatka so špenátovou náplňou