Receptúry Receptúry

Tekvicovo-mrkvová šatka so špenátovou náplňou

Žiadaná kombinácia plundrovej šatôčky a chutnej zeleninovej náplne od Zeelandie. Náplň je v aktuálnom trende spotrebiteľov po PLANT-BASED - zeleninových výrobkoch - s bohatým obsahom špenátu a brokolice až 70 %. Plundra je vyrobená so zeleninovej zápary Silkgrain pumpkin carrot (tekvica mrkva).

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
1,5 %   NON-E Premiumback
40 %   SILKGRAIN pumpkin carrot
1,8 %   soľ
8 %   čerstvé droždie
5 %   kryštálový cukor
41 %   voda cca

Na prevaľovanie:

40 %   Zeelandia margarín ťažný-pláty NON-E

Náplň:

90 %   Špenátová náplň s brokolicou

Dozdobenie:

5 %   vajcia

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 21 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zo surovín zamiesime cesto ktoré prekladáme ťažným margarínom systémom 3-4-3, medzi druhou lamináciou necháme cesto odležať v chlade. Finálny plát cesta o hrúbke cca 3,5 mm, vykrojíme štvorce o rozmere 10x10 cm, naplníme náplňou a uzavrieme do trojuholníka. Ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.

Kysnutie: 60 - 80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 11 minút,

III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka 120 g pre á 100 g plundru s náplňou.

Tekvicovo-mrkvová šatka so špenátovou náplňou