Receptúry
Plundra s náplňou (s NON-E Premiumback)

S NON-E Premiumback viete pripraviť aj chutné a kvalitné plundrové výrobky. Cesto preváľame s bezéčkovým margarínom Zeelandia margarín ťažný-pláty NON.E. Ideálne naplnené ovocnými náplňami (alebo ovocím ak výrobky chcete mať komplet bez obsahu Éčok). Z našej ponuky Vám ponúkame až 3 skvelé náplne bez obsahu Éčok ideálne do plundrových výrobkov, a to Plnka maková Premium v 15 kg balení Plnka orechová Premium v 15 kg balení a Varená maková náplň 35 % v 12 kg balení alebo 40 kg vratných bareloch. Plundrové výrobky môžete jemne dozdobiť posypaním s Mont Blanc, ktorý je v našej ponuke taktiež bez obsahu Éčok.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
1 % NON-E Premiumback
1,2 % soľ
7 % čerstvé droždie
14 % Kryštálový cukor
8 % Zeel. margarín pekársky NON-E
42 % voda cca
Na preváľanie:
40 % Zeelandia margarín ťažný-pláty NON-E
Náplň:
90 % Maková náplň varená 35 alebo Plnka maková Premium/orechová Premium
Dozdobenie:
5 % Mont Blanc

Technologický postup

    Miesenie cesta: 4 min. pomaly, 6 min. rýchlo

    Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 min.

    Zo surovín zamiesime cesto ktoré prekladáme ťažným margarínom systémom 3-4-3, medzi jednotlivým prekladaním cesto dáme do chladničky schladiť. Finálny plát cesta cca 3,5mm. Z cesta vykrojíme tvary podľa požiadavky, naplníme náplňou a dáme nakysnúť. Po nakysnutí pečieme v zaparenej peci. Po pečení môžeme dekorovať Mont Blancom.

    Čas kysnutia: 70-90 min.

    Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel.vlhkosť 75%

    Pečenie:

    I. 230°C s parou, zatvorený odťah,  5 min.

    II. 200°C bez pary, otvorený odťah,  9 min.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka 84 g s náplňou pre 70 g hotový výrobok.

Plundra s náplňou (s NON-E Premiumback)