Receptúry
Jemné pečivo - Lúpačka, uzol... bezéčok (s NON-E Premiumback)

Vyrobiť jemné pečivo bez obsahu Éčok s vynikajúcou chuťou, jemnosťou a dobrým objemom už nie je problém. So Zeelandia bezéčkovým NON-E Premiumback to je hračka. Nízke dávkovanie 1 % na množstvo pridanej múky a správny pomer tuku a cukru do receptúry a Vaše lúpačky, uzly alebo briošky budú jedna radosť.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
1 % NON-E Premiumback
1,2 % soľ
7 % čerstvé droždie
14 % Kryštálový cukor
8 % Zeel. margarín pekársky NON-E
42 % voda cca
Dekorácia:
0,55 % Ovex Powder Ölz
4,45 % voda

Technologický postup

    Miesenie cesta: 4 min. pomaly, 6 min. rýchlo

    Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 min.

    Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime do presov v požadovanej hmotnosti a necháme vyzrieť. Vyzreté cesto rozdelíme na deličke cesta a klonky formujeme do tvaru rožkov. Tvarujeme výrobky podľa požiadavky a ukladáme na plechy. Výrobky na plechoch dáme do kysiarne nakysnúť.

    Po nakysnutí potrieme mašľovacím prípravkom ktorý sme si vopred pripravili a pečieme v pripravenej peci.

    Pečieme bez zaparenia s otvoreným odťahom.

    Čas kysnutia: 70-90 min.

    Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel.vlhkosť 75%

    Pečenie:

    I. 210°C bez pary, otvorený odťah,  2 min.

    II. 190°C bez pary, otvorený odťah,  10 min.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka 96 g pre á 80 g kus.

Jemné pečivo - Lúpačka, uzol... bezéčok (s NON-E Premiumback)