Bezéčkový croissant s posypom
Bezéčkový croissant s posypom
Chutný bezéčkový croissant s/bez posypu (posyp Decor Slniečko je tiež bez obsahu éčok) vyrobený s NON-E Premiumback. Do croissantu sme pridali NON-E Zeelandia margarín ťažný - pláty - tak, aby komplet celý výrobok zostal bez obsahu éčok. Náš tip: v ponuke Zeelandie nájdete aj Zeelandia margarín ťažný-pláty s obsahom masla 20 % - tovar je na objednávku.
Cesto:
| 100 % | Pšeničná múka T 512 | |
| 1 % | NON-E Premiumback | |
| 2 = | soľ | |
| 6 % | čerstvé droždie | |
| 5 % | Kryštálový cukor | |
| 52 % | studená voda cca |
Na prevaľovanie:
| 42 % | Zeel. margarín ťažný pláty NON-E |
Dozdobenie:
| 5 % | vajcia | |
| 7 % | Decor Slniečko |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 18 – 20 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Cesto prekladáme margarínom 3x4x3. Po druhom preložení vložíme do chladničky odležať. Po odležaní preložíme ešte jeden krát na 3. Finálny plát cesta o hrúbke 3,5 mm, vykrojíme trojuholníky a stočíme do croissantov. Po nakysnutí mašľujeme vaječnou melanžou a sypeme posypom.
Kysnutie: 70 – 90 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
- 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty,
- 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka 54 g pre á 45 g croissant.
