Receptúry

Letné višňové kocky

Chutné letné višňové kocky s kombináciou Jello Total - odpaľovanej hmoty a lístkového cesta, naplnené guličky s Presta Choco a šľahačkou - dotvárajú pekný vzhľad na reze kociek.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota1:
125 g Jello Total
190 g horúca voda 50-60°C
Hmota 2:
400 g hotové mrazené lístkové cesto
Náplň 1: do profiteroliek
200 g Ken Nata
100 g Presta Choco
Náplň 2: vrstva na lístkové cesto
600 g Fruitful Višňa
Náplň 3:
120 g Zeesan Neutral
150 g vlažná voda
600 g Ken Nata
Dozdobenie:
250 g Zela cukr. poleva tmavá

Technologický postup

    Lístkové cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

    Vyvaľkáme na tenký plát a popicháme vidličkou.

    Pečieme pri teplote 195°C, 12-15min.,v závislosti od typu pece.

    Jello Total si pripravíme šľahaním s teplou vodou (50-60°C) pri stredných otáčkach za pomoci lopatky počas cca 5 minút.

    Cesto pomocou drezírovacieho vrecka striekame na plech vyložený s papierom na pečenie.

    Striekame malé guľôčky. Pečieme ich pri teplote 195°C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.

    Ken Natu si vyšľaháme a ručne do nej primiešame Presta Choco.Týmto krémom naplníme pomocou drezírovacieho vrecka profiterolky.

    Na prvý plát z lístkového cesta si natrieme Fruitful Višňa. Poukladáme na povrch naplnené profiterolky a zatrieme krémom, ktorý si pripravíme vyšľahaním Ken Nata do jogurtovej konzistencie (polotuhej)

    a primiešame do nej Zeesan Neutral zmiešaný s vodou. Náplň došľaháme do požadovanej konzistencie.

    Povrch prikryjeme druhým lístkovým plátom a polejeme zohriatou čistou Zela poleva Tmavou. Môžeme dozdobiť povrch čokoládovými hoblinkami.

Dodatočné informácie

Pre 1 tortu á 12 ks.

Letné višňové kocky