Receptúry
Letná Malinová čoko-mousse torta

Letná malinová čoko-mousse torta poteší pri letných oslavách, nedeľnom posedení malých aj veľkých.

Cesto:

250 g   Sacherka - zmes
115 g   Tekutá vaječná melanž
40 g   voda
25 g   rastlinný olej

Náplň 1:

80 g   Darinka džem extra malina

Náplň 2:

16 g   Zeesan Čoko
22 g   vlažná voda
80 g   Ken Lactea 35% nesladená

Náplň 3:

16 g   Zeesan Neutral
22 g   vlažná voda
80 g   Ken Lactea 35% nesladená

Dozdobenie:

150 g   Fruitful Malina
  čerstvé ovocie, kvety, mäta a pod.

Technologický postup

 Všetky suroviny na korpus si vyšľaháme v mixéri pri najvyššej rýchlosti cca  5 min. Zmes nalejeme do 16 cm  ráfu podloženého papierom na pečenie a boky vystriekané s Carlex sprejom.

Pečieme pri teplote 175°C, 45 minút.

Po vychladení si na povrch natrieme Darinku džem extra Malina.

Ken Lactea šľaháme v mixéri na jogurtovú (polotuhú) konzistenciu. Prilejeme Zeesan Čoko zmiešaný so studenou vodou a došľaháme do požadovanej konzistencie.

Čokoládovú šľahačku si natrieme na tortu a necháme stuhnúť v mrazáku.

Po stuhnutí navrstvíme druhú vrstvu, ktorú si pripravíme šľahaním Ken Lactea do jogurtovej konzistencie.

Pridáme Zeesan Neutral zmiešaný s vodou a došľaháme do požadovanej konzistencie.

Necháme opäť vytuhnúť v mrazáku. Po vytuhnutí navrstvíme poslednú vrstvu Fruitful Malina a tortu dozdobíme čerstvými malinami a bylinkami.

Dodatočné informácie

Pre 1 tortu o priemere 16 cm.

Letná Malinová čoko-mouse torta