Receptúry
Letná Malinová čoko-mousse torta

Letná malinová čoko-mousse torta poteší pri letných oslavách, nedeľnom posedení malých aj veľkých.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
250 g Sacherka - zmes
115 g Tekutá vaječná melanž
40 g voda
25 g rastlinný olej
Náplň 1:
80 g Darinka džem extra malina
Náplň 2:
16 g Zeesan Čoko
22 g vlažná voda
80 g Ken Lactea 35% nesladená
Náplň 3:
16 g Zeesan Neutral
22 g vlažná voda
80 g Ken Lactea 35% nesladená
Dozdobenie:
150 g Fruitful Malina
čerstvé ovocie, kvety, mäta a pod.

Technologický postup

     Všetky suroviny na korpus si vyšľaháme v mixéri pri najvyššej rýchlosti cca  5 min. Zmes nalejeme do 16 cm  ráfu podloženého papierom na pečenie a boky vystriekané s Carlex sprejom.

    Pečieme pri teplote 175°C, 45 minút.

    Po vychladení si na povrch natrieme Darinku džem extra Malina.

    Ken Lactea šľaháme v mixéri na jogurtovú (polotuhú) konzistenciu. Prilejeme Zeesan Čoko zmiešaný so studenou vodou a došľaháme do požadovanej konzistencie.

    Čokoládovú šľahačku si natrieme na tortu a necháme stuhnúť v mrazáku.

    Po stuhnutí navrstvíme druhú vrstvu, ktorú si pripravíme šľahaním Ken Lactea do jogurtovej konzistencie.

    Pridáme Zeesan Neutral zmiešaný s vodou a došľaháme do požadovanej konzistencie.

    Necháme opäť vytuhnúť v mrazáku. Po vytuhnutí navrstvíme poslednú vrstvu Fruitful Malina a tortu dozdobíme čerstvými malinami a bylinkami.

Dodatočné informácie

Pre 1 tortu o priemere 16 cm.

Letná Malinová čoko-mouse torta