Receptúry Receptúry

Koláč Jung Basis Rühr s makom

Tradične obľúbené celé generácie - makové koláče z trenej hmoty v inovovanej podobe s Jung Basis Rühr. Jemne dozdobený čokoládou.

Hmota 1:

715 g   Jung Basis Rühr
430 g   Tekutá vaječná melanž
335 g   rastlinný olej

Hmota 2:

470 g   Varená maková náplň
470 g   Jung Basis Rühr
325 g   Tekutá vaječná melanž
235 g   rastlinný olej

Dozdobenie:

200 g   scaldis White/Satina biela

Technologický postup

Všetky suroviny na hmotu 1 miešame za pomoci lopatky pri pomalých otáčkach cca 5 minút. Obdobne potom pripravíme aj hmotu 2.

Najprv do foriem dávkujeme makovú hmotu a potom svetlú. Vidličkou do hmoty spravíme mramorový vzor.

Pečieme pri teplote 170-180°C počas cca 35-40 minút v závislosti od typu pece.

Čokoládovú polevu si pripravíme podľa návodu a dozdobíme povrch upečených a vychladených koláčov. Na povrch napr. nastrúhame

chemicky neošetrenú kôru z citróna.

Dodatočné informácie

Pre 10 formičiek o rozmere 170 x 35 x 110 mm.

Koláč s makom