Receptúry
Koláč Jung Basis Rühr s makom

Tradične obľúbené celé generácie - makové koláče z trenej hmoty v inovovanej podobe s Jung Basis Rühr. Jemne dozdobený čokoládou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
715 g Jung Basis Rühr
430 g Tekutá vaječná melanž
335 g rastlinný olej
Hmota 2:
470 g Varená maková náplň
470 g Jung Basis Rühr
325 g Tekutá vaječná melanž
235 g rastlinný olej
Dozdobenie:
200 g scaldis White/Satina biela

Technologický postup

    Všetky suroviny na hmotu 1 miešame za pomoci lopatky pri pomalých otáčkach cca 5 minút. Obdobne potom pripravíme aj hmotu 2.

    Najprv do foriem dávkujeme makovú hmotu a potom svetlú. Vidličkou do hmoty spravíme mramorový vzor.

    Pečieme pri teplote 170-180°C počas cca 35-40 minút v závislosti od typu pece.

    Čokoládovú polevu si pripravíme podľa návodu a dozdobíme povrch upečených a vychladených koláčov. Na povrch napr. nastrúhame

    chemicky neošetrenú kôru z citróna.

Dodatočné informácie

Pre 10 formičiek o rozmere 170 x 35 x 110 mm.

Koláč s makom