Receptúry
Zamatová roláda s malinami

Jemná a chuťovo vyvážená zamatka bez múky. Tradične overený základ zamatky asi pozná každý. Ale jej čaro je nielen v jemnom korpuse bez obsahu múky, ale aj v správnej a jemnej kombinácii a chuti náplní. Základom náplne je Presta Cream v spojení so Zela Delikates. Samozrejme správne vyšľahaná s práškovým cukrom a do polovice krému je použitý nami predávaný kvalitný kakaový prášok. Chuť doplňuje malinový džem extra z rady Darinka.

Korpus:

600 g   Tekutá vaječná melanž
85 g   kakaový prášok
165 g   práškový cukor

Náplň 1:

330 g   Darinka džem extra malina
300 g   Zela Delikates
100 g   práškový cukor
150 g   Presta Cream

Náplň 2:

300 g   Zela Delikates
100 g   práškový cukor
150 g   Presta Cream
100 g   kakaový prášok

Dozdobenie:

300 g   Zela cukr. poleva tmavá
40 g   rastlinný olej

Technologický postup

Vaječnú melanž a práškový cukor šľaháme v šľahači na najvyššom stupni až do úplnej peny. Primiešame už len ručne preosiate kakao. Takýto plát rozotierame na 1x plech s papierom na pečenie o rozmeroch 60x40cm. Pečieme pri teplote 190°C približne 5 minút v závislosti od typu pece. Po vychladení si ho stiahneme z papiera a natrieme Darinkou džem extra malinou. Obe krémové náplne môžeme šľahať dokopy bez kakaa. To znamená, že Zela Delikates šľaháme s práškovým cukrom do spenenia. Pridáme tam Prestu Cream a šľaháme kým sa suroviny neprepoja. Celý krém rozdelíme na dve polovice a do jednej z nich primiešame preosiate kakao. Najprv natrieme biely krém na celý kakaový plát. Necháme stuhnúť. Potom natrieme kakaový krém a necháme pozvoľna nech sa teplotne prepojí, až tak roládu stáčame. Potrieme povrch zvyšným krémom a necháme ju vychladiť. Polievame roztopenou Zela polevou tmavou zmiešanou s olejom.

Dodatočné informácie

pre 26 ks á 70 g.

Zamatová roláda s malinami