Zamatová roláda s malinami
Jemná a chuťovo vyvážená zamatka bez múky. Tradične overený základ zamatky asi pozná každý. Ale jej čaro je nielen v jemnom korpuse bez obsahu múky, ale aj v správnej a jemnej kombinácii a chuti náplní. Základom náplne je Presta Cream v spojení so Zela Delikates. Samozrejme správne vyšľahaná s práškovým cukrom a do polovice krému je použitý nami predávaný kvalitný kakaový prášok. Chuť doplňuje malinový džem extra z rady Darinka.
https://www.zeelandia.sk/receptury/klasika-je-in/zamatova-rolada-s-malinami
https://www.zeelandia.sk/@@site-logo/zeelandia.png
Jemná a chuťovo vyvážená zamatka bez múky. Tradične overený základ zamatky asi pozná každý. Ale jej čaro je nielen v jemnom korpuse bez obsahu múky, ale aj v správnej a jemnej kombinácii a chuti náplní. Základom náplne je Presta Cream v spojení so Zela Delikates. Samozrejme správne vyšľahaná s práškovým cukrom a do polovice krému je použitý nami predávaný kvalitný kakaový prášok. Chuť doplňuje malinový džem extra z rady Darinka.
Korpus:
600 g
|
|
Tekutá vaječná melanž |
85 g
|
|
kakaový prášok |
165 g
|
|
práškový cukor |
Náplň 1:
330 g
|
|
Darinka džem extra malina |
300 g
|
|
Zela Delikates |
100 g
|
|
práškový cukor |
150 g
|
|
Presta Cream |
Náplň 2:
300 g
|
|
Zela Delikates |
100 g
|
|
práškový cukor |
150 g
|
|
Presta Cream |
100 g
|
|
kakaový prášok |
Dozdobenie:
300 g
|
|
Zela cukr. poleva tmavá |
40 g
|
|
rastlinný olej |
Technologický postup
Vaječnú melanž a práškový cukor šľaháme v šľahači na najvyššom stupni až do úplnej peny. Primiešame už len ručne preosiate kakao. Takýto plát rozotierame na 1x plech s papierom na pečenie o rozmeroch 60x40cm. Pečieme pri teplote 190°C približne 5 minút v závislosti od typu pece. Po vychladení si ho stiahneme z papiera a natrieme Darinkou džem extra malinou. Obe krémové náplne môžeme šľahať dokopy bez kakaa. To znamená, že Zela Delikates šľaháme s práškovým cukrom do spenenia. Pridáme tam Prestu Cream a šľaháme kým sa suroviny neprepoja. Celý krém rozdelíme na dve polovice a do jednej z nich primiešame preosiate kakao. Najprv natrieme biely krém na celý kakaový plát. Necháme stuhnúť. Potom natrieme kakaový krém a necháme pozvoľna nech sa teplotne prepojí, až tak roládu stáčame. Potrieme povrch zvyšným krémom a necháme ju vychladiť. Polievame roztopenou Zela polevou tmavou zmiešanou s olejom.
Dodatočné informácie