Receptúry
Opitý Izidor

Skúšali ste už kombinovať rum s makom? Opitý Izidor si dnes viete vychutnať v novom šate: Šťavnatý zákusok bohato naplnený prémiovou makovou náplňou a brusnicami. Základom je korpus z trenej hmoty Jung Basis Rühr. Dostane Vás úžasná chuť kombinácie maku a jedinečnej chuti parížskej smotany KEN Trufa. A skvelou bodkou na záver je krásne dozdobenie zákuska.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
300 g Jung Basis Rühr
135 g Zela Delikates
16 g kakaový prášok
165 g Tekutá vaječná melanž
85 g Plnka orechová Premium
Náplň 1:
900 g Plnka maková Premium
150 g prevarená voda
300 g Brusnice v géli
200 g rum
100 g Kokosová náplň
Náplň 2:
150 g Darinka džem extra marhuľa
1900 g Ken Trufa - parížska smotana
Dozdobenie:
300 g Zela cukr. poleva tmavá
30 g rastlinný olej
15 g mak celý

Technologický postup

    Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou pri najvyšších otáčkach 5 minút. Rozotrieme na papier na pečenie 1x plát o veľkosti 60x40 cm. Plát je najlepšie piecť rovno v "kapsli". Pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút v závislosti od typu pece. Po vychladení si ho natrieme Darinkou džem extra marhuľou. Všetky suroviny na náplň zmiešame dokopy a natrieme na vychladený plát. Vyšľaháme Ken Trufu, ktorú natrieme na makovú náplň. Povrch polievame roztopenou Zela polevou tmavou zriedenou s olejom. Kvôli lepšiemu efektu môžeme urobiť mramorový vzor s roztopenou Zela polevou bielou zriedenou s olejom. Dozdobíme celým makom. Necháme stuhnúť do druhého dňa, nech sa koláčik chuťovo prepojí.

Dodatočné informácie

pre 60 ks á 65 g.

Opitý Izidor