Receptúry
Medové rezy s tekvicou

Jednoducho neodolateľná kombinácia. Mimoriadne jemný, chutný a lahodný zákusok so základom skvelého medového cesta od Zeelandie (pripraveného za tepla a dobre odležaného ako má byť). Skvelo doplnená chuť náplní - prepojenie vanilkovo-smotanového krému so Zela Delikates a novinky v našom portfóliu, ktorá aj keď je plant-based, v podobe tekvicovej náplne, neskutočne prekvapí chuťou a vhodnosťou použitia práve do tohto cukrárskeho výrobku.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
1000 g Cesto Medové
250 g prevarená voda
65 g Tekutá vaječná melanž
Náplň 1:
1000 g Zela Delikates
800 g práškový cukor
200 g Rap Special
300 g voda
65 g Fruitful Citrónový krém
Náplň 2:
850 g voda
50 g kryštálový cukor
20 g agar
1000 g Fruitful pumpkin (hladký tekvicový krém)

Technologický postup

    Do prevarenej vody nasypeme cesto medové a miešame až kým sa nespojí. Do polovychladenej zmesi zamiešame vaječnú melanž. Cesto necháme odpočívať 2 dni v chladničke. Opäť ho premiešame a vaľkáme ho priamo na plechu na 4ks rovnakých plátov o veľkosti 60x40 cm. Popichané pečieme pri teplote 210°C približne 5 minút v závislosti od typu pece. Zela Delikates izbovej teploty šľaháme s práškovým cukrom do penista. Primiešame Rap Special zmiešaný s vodou a Fruitful Citrónovým krémom. Dobre prešľaháme. Tento krém si rozdelíme na 2x. Medzitým si uvaríme vodu s kryštálovým cukrom, agarom a Fruitful pumpkin-tekvicou. Zmes necháme vychladiť. Na prvý plát natrieme prvú polovicu tukového krému. Priložíme druhým plátom, na ktorý rozotrieme tekvicovú náplň. Ideálne je to skladať v "obruči". Tekvicovú náplň ponecháme stuhnúť, až tak priložíme ďalší plát, na ktorý natrieme zvyšný biely krém. Prikryjeme posledným plátom a polejeme roztopenou Satinou tmavou zriedenou s olejom.

Dodatočné informácie

pre 60 ks á 75 g.

Medové rezy s tekvicou