Kokosovo-višňová roláda
Ľahká a jemne krémová: Jemný korpus z kvalitnej piškótovej hmoty potretý višňami v géli a nadýchanou krémovou kokosovou náplňou. Niekedy stačí tak málo, a predsa dosiahnete veľa. Vďaka tejto kombinácii kokosovo-višňová roláda zakotví do vášho sortimentu ako jedna báseň.
https://www.zeelandia.sk/receptury/klasika-je-in/kokosovo-visnova-rolada
https://www.zeelandia.sk/@@site-logo/zeelandia.png
Ľahká a jemne krémová: Jemný korpus z kvalitnej piškótovej hmoty potretý višňami v géli a nadýchanou krémovou kokosovou náplňou. Niekedy stačí tak málo, a predsa dosiahnete veľa. Vďaka tejto kombinácii kokosovo-višňová roláda zakotví do vášho sortimentu ako jedna báseň.
Korpus:
200 g
|
|
Biskuit Instant |
175 g
|
|
Tekutá vaječná melanž |
25 g
|
|
voda |
Náplň 1:
500 g
|
|
Zela Delikates |
300 g
|
|
Kokosová náplň |
100 g
|
|
práškový cukor |
Náplň 2:
1000 g
|
|
Višňový gél |
20 g
|
|
agar |
Dozdobenie:
85 g
|
|
Zela cukr. poleva biela |
10 g
|
|
rastlinný olej |
Technologický postup
Biskuit Instant šľaháme s vodou a vaječnou melanžou pri najvyšších otáčkach stroja 5 minút. Zmes rozotrieme na papier na pečenie na 1x plát o veľkosti 60X40cm. Pečieme pri teplote 190°C približne 5 minút v závislosti od typu pece. Višňový gél si zohrejeme s agarom a necháme prevrieť. Keď nám vychladne, natierame ho na upečený plát. Necháme stuhnúť. Medzitým si vyšľaháme Zela Delikates izbovej teploty s práškovým cukrom a ručne primiešame kokosovú náplň. Touto náplňou naplníme roládu. Roládu stočíme a kúsok náplne natrieme i na povrch. Roládu necháme stuhnúť. Povrch polievame roztopenou Zelu polevou bielou s olejom. Na ozdobu môžeme použiť kokosové hobliny.
Dodatočné informácie