Receptúry Receptúry

Jadrové rožky so slaným karamelom

Nový vzhľad a trendy náplň. Jadrové rožky sú klasikou v cukrárskej výrobe. My sme si ich dovolili ozvláštniť ako v chuti, tak aj tvarom. Ako náplň sme použili vynikajúcu parížsku smotanu KEN Trufa a vďaka jednoduchej a pritom efektnej úprave povrchu sme vytvorili priestor pre druhú náplň, ktorá moderne doplní tradičnú chuť. Dobre známu Mifi karamelovú sme jemne osolili a naplnili ňou jadrové rožky. Navyše stačí tak málo a z klasických rožkov dozdobením dokážete vykúzliť chutné cukrárske umelecké dielo.

Korpus:

100 g   Bianca
100 g   kryštálový cukor
100 g   voda 60°C
50 g   Plnka orechová Premium

Náplň 1:

800 g   Ken Trufa

Náplň 2:

140 g   Mifi karamelová
1 g   soľ

Dozdobenie:

270 g   Zela cukr. poleva tmavá
100 g   stužený pokrmový tuk

Technologický postup

Kryštálový cukor s teplou vodou miešame v šľahači do roztopenia cukru. Prisypeme Biancu a zmes šľaháme pri najvyšších otáčkach 5 minút. Do vyšľahanej bielkovej zmesi už len ručne primiešame Plnku orechovú Premium. Zmes striekame pomocou vrecka s hladkou špičkou na papier na pečenie do požadovaných tvarov a necháme sušiť v peci pri teplote 90°C približne 2 hodiny. Vyšľaháme Ken Trufu, ktorú striekame pomocou cukrárskeho vrecka s koncom na likérové špice na snehový základ, ktorý sme si potreli buď roztopenou čokoládou, alebo samotným vyšľahaným krémom. Necháme úplne stuhnúť. Po zatuhnutí polievame roztopenou Zela polevou tmavou so stuženým pokrmovým tukom. Do vzniknutých "komínov" nastriekame Mifi karamelovú zmiešanú so soľou.

Dodatočné informácie

pre 28 ks á 55 g.

Jadrové rožky so slaným karamelom