Receptúry Receptúry

Škoricová kupola Ø 18 cm

Slávnostná kupola z Cesta Karamelového a bielej ganáže s chuťou Írskej kávy a škorice. Jemne a moderne dozdobená flambovanou bielkovou hmotou Bianca. Ideálna pre oslavy nielen počas Vianoc, ale pre všetkých milovníkov karamelovej a škoricovej chuti. Kupola skvele vyznie na krásnom podnose.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 200 g Cesto Karamelové
100 g rastlinný olej
100 g Tekutá vaječná melanž
Náplň: 420 g Ken Lactea
400 g Arabesque Blanc 29 %
2 g škorica mletá
10 g Compound Írska káva
Dozdobenie: 75 g Bianca
75 g voda
75 g kryštálový cukor I.
75 g kryštálový cukor II.

Technologický postup

Suroviny na hmotu 1 miešame lopatkou pri pomalých otáčkach 5 minút. Hmotu rozdelíme do dvoch ráfikov o priemere 18 cm a 15 cm a korpusy pečieme pri teplote 165 °C cca 20-25 minút v závislosti od typu pece. Vychladené korpusy potrieme časťou krému.

Ken Lactea privedieme do varu, zalejeme ňou čokoládu Arabesque, pridáme škoricu a Compound Írska káva a miešame do spojenia hmoty. Vychladenú hmotu vyšľaháme na krém a časť natrieme na korpusy. Zvyšným krémom potrieme povrch.

Biancu a prvú dávku cukru vyšľaháme metličkou do peny 6 minút pri najvyššej rýchlosti. Druhú dávku cukru pridávame postupne po cca jednej tretine navážky a došľaháme ešte 5 minút pri strednej rýchlosti. Pridáme potravinárske farbivo, ktoré ručne zamiešame do hmoty.

Pomocou drezírovacieho vrecka nanesieme hmotu na povrch torty a za pomocou flambovacej pištole opálime povrch.

Dodatočné informácie

Pre 1 ks á 1 250 g.

Škoricová kupola Ø 18 cm