Škoricová kupola Ø 18 cm
Škoricová kupola Ø 18 cm
Slávnostná kupola z Cesta Karamelového a bielej ganáže s chuťou Írskej kávy a škorice. Jemne a moderne dozdobená flambovanou bielkovou hmotou Bianca. Ideálna pre oslavy nielen počas Vianoc, ale pre všetkých milovníkov karamelovej a škoricovej chuti. Kupola skvele vyznie na krásnom podnose.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 200 | g | Cesto Karamelové |
100 | g | rastlinný olej | |
100 | g | Tekutá vaječná melanž | |
Náplň: | 420 | g | Ken Lactea |
400 | g | Arabesque Blanc 29 % | |
2 | g | škorica mletá | |
10 | g | Compound Írska káva | |
Dozdobenie: | 75 | g | Bianca |
75 | g | voda | |
75 | g | kryštálový cukor I. | |
75 | g | kryštálový cukor II. |
Technologický postup
Suroviny na hmotu 1 miešame lopatkou pri pomalých otáčkach 5 minút. Hmotu rozdelíme do dvoch ráfikov o priemere 18 cm a 15 cm a korpusy pečieme pri teplote 165 °C cca 20-25 minút v závislosti od typu pece. Vychladené korpusy potrieme časťou krému.
Ken Lactea privedieme do varu, zalejeme ňou čokoládu Arabesque, pridáme škoricu a Compound Írska káva a miešame do spojenia hmoty. Vychladenú hmotu vyšľaháme na krém a časť natrieme na korpusy. Zvyšným krémom potrieme povrch.
Biancu a prvú dávku cukru vyšľaháme metličkou do peny 6 minút pri najvyššej rýchlosti. Druhú dávku cukru pridávame postupne po cca jednej tretine navážky a došľaháme ešte 5 minút pri strednej rýchlosti. Pridáme potravinárske farbivo, ktoré ručne zamiešame do hmoty.
Pomocou drezírovacieho vrecka nanesieme hmotu na povrch torty a za pomocou flambovacej pištole opálime povrch.
Dodatočné informácie
Pre 1 ks á 1 250 g.