Receptúry Receptúry

Mozart torta Ø 20 cm

Mozart torta s použitím Zeelandia ingrediencií. Túto tortu budete určite pripravovať pravidelne na rôzne oslavy. Je totiž neodolateľná. Vďaka kvalitnej čokoláde a pravému marcipánu ochutenému pistáciovou pastou bude chutiť aj tým najväčším fajnšmekrom na oslave. Tak radšej nezabudnite pripraviť rovno dve.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1: 125 g Cesto Čokoládové
65 g Tekutá vaječná melanž
65 g rastlinný olej
Hmota 2: 65 g Piškóta 100 svetlá
40 g Tekutá vaječná melanž
15 g voda
6 g Compound Pistache
Náplň 1: 400 g Ken Trufa
Náplň 2: 200 g Maro originál marcipán
10 g Compound Pistache
Dozdobenie: 50 g Arabesque Noir 58%
100 g Ken Presto
50 g čokoládová dekorácia

Technologický postup

Korpus 1: Cesto Čokoládové s olejom a vaječnou melanžou miešame lopatkou 5 minút na najnižších otáčkach.

Pečieme 18 minút pri 160 °C.

Korpus 2: Piškótu, vaječnú melanž a vodu šľaháme 7 minút pri najvyšších otáčkach. Na konci zamiešame pistáciovú pastu. Pečieme 8 minút pri 170 °C.

Maro marcipán vymiešame s pistáciovou pastou a rozvaľkáme na veľkosť korpusu. Ken Trufu vyšľaháme a polovicu hmoty nanesieme na čokoládový korpus. Preložíme piškótovým korpusom s pistáciou. Natrieme zvyškom Ken Trufy, navrch položíme marcipánovú hmotu.

Polejeme ganážou - Arabesque Noir zalejeme horúcim Ken Prestom a miešame do spojenia hmoty. Dozdobíme čokoládovou dekoráciou.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu á 1 100 g.

Mozart torta Ø 20 cm