Mozart torta Ø 20 cm
Mozart torta Ø 20 cm
Mozart torta s použitím Zeelandia ingrediencií. Túto tortu budete určite pripravovať pravidelne na rôzne oslavy. Je totiž neodolateľná. Vďaka kvalitnej čokoláde a pravému marcipánu ochutenému pistáciovou pastou bude chutiť aj tým najväčším fajnšmekrom na oslave. Tak radšej nezabudnite pripraviť rovno dve.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Hmota 1: | 125 | g | Cesto Čokoládové |
| 65 | g | Tekutá vaječná melanž | |
| 65 | g | rastlinný olej | |
| Hmota 2: | 65 | g | Piškóta 100 svetlá |
| 40 | g | Tekutá vaječná melanž | |
| 15 | g | voda | |
| 6 | g | Compound Pistache | |
| Náplň 1: | 400 | g | Ken Trufa |
| Náplň 2: | 200 | g | Maro originál marcipán |
| 10 | g | Compound Pistache | |
| Dozdobenie: | 50 | g | Arabesque Noir 58% |
| 100 | g | Ken Presto | |
| 50 | g | čokoládová dekorácia |
Technologický postup
Korpus 1: Cesto Čokoládové s olejom a vaječnou melanžou miešame lopatkou 5 minút na najnižších otáčkach.
Pečieme 18 minút pri 160 °C.
Korpus 2: Piškótu, vaječnú melanž a vodu šľaháme 7 minút pri najvyšších otáčkach. Na konci zamiešame pistáciovú pastu. Pečieme 8 minút pri 170 °C.
Maro marcipán vymiešame s pistáciovou pastou a rozvaľkáme na veľkosť korpusu. Ken Trufu vyšľaháme a polovicu hmoty nanesieme na čokoládový korpus. Preložíme piškótovým korpusom s pistáciou. Natrieme zvyškom Ken Trufy, navrch položíme marcipánovú hmotu.
Polejeme ganážou - Arabesque Noir zalejeme horúcim Ken Prestom a miešame do spojenia hmoty. Dozdobíme čokoládovou dekoráciou.

Dodatočné informácie
pre 1 tortu á 1 100 g.
