Jarné a letné inšpirácie Zeelandia 2025 Jarné a letné inšpirácie Zeelandia 2025

Pistáciové tartaletky 8 cm/10 ks

Dokonalosť v jednom kúsku. Ak ste doteraz váhali piecť čerstvé tartaletky, táto jednoduchá receptúra Vás určite presvedčí. Mamas Pie - vždy čerstvé a správne krehké tartaletky, ktoré zákazníci určite ocenia.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 500 g Mamas Pie
140 g Zela Delikates
40 g voda
Hmota 2: 190 g Velvet Fantasy Lemon Cake
50 g Tek. vaječná melanž
40 g rastlinný olej
40 g voda
Náplň: 400 g Arabesque Blanc 29 %
240 g KEN Lactea 35 %
100 g pistáciová pasta
Dozdobenie: čerstvé ovocie, dekorácie a pod.

Technologický postup

Suroviny na korpus miešame lopatkou pri pomalých otáčkach do spojenia hmoty. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky aspoň na hodinu. Vychladené cesto rozvaľkáme, vykrojíme kruhy, ktoré vložíme do tartaletkových foriem a cestom vyplníme aj okraje formičiek. Pečieme na 165 °C cca 18 minút. 

Korpus: Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri pomalej rýchlosti. Cesto natrieme na plech o rozmere 
20 x 30 cm a pečieme  pri teplote 180 °C cca 10 minút. Po vychladení vykrojíme kolieska o veľkosti 7 cm.

Náplň: Bielu čokoládu Arabesque Blanc 29 % zalejeme horúcou smotanou KEN Lactea 35 %. Miešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí a následne zapracujeme pistáciovú pastu. Hotovou ganážou potrieme upečenú tartaletku, položíme vykrojené koliesko z upečeného citrónového korpusu a doplníme ganážou po povrch tartaletky. 
Tartaletky dozdobíme ľubovolne s ovocím a čokoládovými dekoráciami. 

Dodatočné informácie

pre 10 ks priemer 8 cm á 140 g.

Pistáciové tartaletky 8 cm/10 ks