Pistáciové tartaletky 8 cm/10 ks
Pistáciové tartaletky 8 cm/10 ks
Dokonalosť v jednom kúsku. Ak ste doteraz váhali piecť čerstvé tartaletky, táto jednoduchá receptúra Vás určite presvedčí. Mamas Pie - vždy čerstvé a správne krehké tartaletky, ktoré zákazníci určite ocenia.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Hmota: | 500 | g | Mamas Pie |
| 140 | g | Zela Delikates | |
| 40 | g | voda | |
| Hmota 2: | 190 | g | Velvet Fantasy Lemon Cake |
| 50 | g | Tek. vaječná melanž | |
| 40 | g | rastlinný olej | |
| 40 | g | voda | |
| Náplň: | 400 | g | Arabesque Blanc 29 % |
| 240 | g | KEN Lactea 35 % | |
| 100 | g | pistáciová pasta | |
| Dozdobenie: | čerstvé ovocie, dekorácie a pod. |
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame lopatkou pri pomalých otáčkach do spojenia hmoty. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky aspoň na hodinu. Vychladené cesto rozvaľkáme, vykrojíme kruhy, ktoré vložíme do tartaletkových foriem a cestom vyplníme aj okraje formičiek. Pečieme na 165 °C cca 18 minút.
Korpus: Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri pomalej rýchlosti. Cesto natrieme na plech o rozmere
20 x 30 cm a pečieme pri teplote 180 °C cca 10 minút. Po vychladení vykrojíme kolieska o veľkosti 7 cm.
Náplň: Bielu čokoládu Arabesque Blanc 29 % zalejeme horúcou smotanou KEN Lactea 35 %. Miešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí a následne zapracujeme pistáciovú pastu. Hotovou ganážou potrieme upečenú tartaletku, položíme vykrojené koliesko z upečeného citrónového korpusu a doplníme ganážou po povrch tartaletky.
Tartaletky dozdobíme ľubovolne s ovocím a čokoládovými dekoráciami.
Dodatočné informácie
pre 10 ks priemer 8 cm á 140 g.
