Jarné a letné inšpirácie Zeelandia 2025 Jarné a letné inšpirácie Zeelandia 2025

Malinový cheesecake Ø 24 cm

Jedinečnú chuť aj vzhľad zákuskov, dezertov a toriet dosiahnete vďaka našej novinke v sortimente Galaretke neutrál! Vychutnajte si skvelú kombináciu Velvet Purple Cake, smotanového cheesecake a ovocného dozdobenia v podobe kryštalickej Galaretky a ovocia.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: cookies 300 g upečený Velvet Purple Cake (na sušienky)
70 g Zela Delikates
Náplň: 500 g KEN Cream cheese
200 g kyslá smotana
400 g Tvarohová náplň Štandard
180 g kryštálový cukor
150 g Tekutá vaječná melanž
15 g Rap Special
150 g Fruitful Malina
Dozdobenie: 150 g Galaretka neutrál
750 g voda
100 g maliny
Sušienky Velvet Purple Cake: 200 g Velvet Purple Cake
100 g Zela Delikates
25 g Tekutá vaječná melanž
75 g hladká múka T-512
2 g kypriaci prášok

Technologický postup

Upečené sušienky si rozmixujeme, zmiešame s roztopeným margarínom a natlačíme rovnomerne na dno formy.
Dáme zapiecť na 10 minút na 150 °C. Medzitým si pripravíme náplň. 

Náplň 1: Všetky suroviny miešame metličkou pri pomalých otáčkach. Hotovú náplň nalejeme na predpečený korpus.
Pečieme pri teplote 130 °C cca 1h 30 minút.  Necháme vychladnúť a odložíme na niekoľko hodín do chladničky.                                                                                                                        

Náplň 2: Na vychladený cheesecake naukladáme maliny, prípadne lístky mäty a pomaly zalievame s vychladenou želatínou pripravenou z galaretky a vody. 

Príprava sušienok/cookies na spodok cheesecake:

Všetky suroviny zmiešame spolu na hladké cesto a dáme do chladu zabalené v potravinovej fólii.
Po zachladení cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a dáme piecť na 170 °C cca 12 minút.

Príprava galaretky na povrch cheesecake:

Podľa základnej receptúry zalejeme Galaretku neutrál horúcou vodou v pomere 1 : 5,

premiešame a po vychladení nalejeme na povrch cheesecake dozdobený ovocím a mätou.

Dodatočné informácie

pre 1 cheesecake á 2 500 g.

pre 1 plát na sušienky cca 350 g.

Malinový cheesecake Ø 24 cm