Jarné a letné inšpirácie Zeelandia 2025 Jarné a letné inšpirácie Zeelandia 2025

Jahodový mousse Ø 7 cm á 10 ks

Jedinečný a svieži jahodový mousse, ktorý chuťou prekvapí::)

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 140 g KEN Cream cheese
100 g KEN Lactea 35 %
230 g jahodové pyré
200 g Arabesque Blanc 29 %
10 g plátková želatína
Dozdobenie 1: 200 g Arabesque Blanc 29 %
50 g kakaové maslo/kokosový olej
Dozdobenie 2: čerstvé ovocie, čok.dekorácie, sušené kvety

Technologický postup

Mousse: Plátkovú želatínu namočíme do malého množstva studenej vody. Čokoládu Arabesque Blanc 29 % si roztopíme a medzitým si pripravíme krém.

KEN Cream cheese, Ken Lactea a jahodové pyré spolu vymiešame. Pridáme vychladenú čokoládu a znova prešľaháme. Napučané želatínové pláty zahrejeme a prilejeme k vyšľahanej hmote. Takto pripraveným krémom plníme silikónové formy a necháme v mrazničke alebo šokovom zariadení zmraziť. 

Finalizácia: Zamrazené mini dezerty polievame alebo namáčame do pripravenej polevy, ktorú si vytvoríme rozpustením bielej čokolády Arabesque Blanc 29 % a kakaového masla (kokosového oleja). Dozdobíme podľa fantázie. 

Náš tip: na dozdobenie mousse viete efektne použiť aj novinku v našom sortimente Galaretku neutrál.

Podľa základnej receptúry zalejeme Galaretku neutrál horúcou vodou v pomere 1 : 5, premiešame a po vychladení nalejeme na povrch mousse a dozdobíme napr. ovocím a sušenými kvetmi.

Dodatočné informácie

pre 10 ks Ø 7 cm á 75 g.

Náš tip: Hotové mousse skúste dobre schladiť alebo zamraziť. Mousse bude chutiť ako jahodová zmrzlina.

Jahodový mousse Ø 7 cm á 10 ks