

Jahodový mousse Ø 7 cm á 10 ks
Jahodový mousse Ø 7 cm á 10 ks
Jedinečný a svieži jahodový mousse, ktorý chuťou prekvapí::)
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 140 | g | KEN Cream cheese |
100 | g | KEN Lactea 35 % | |
230 | g | jahodové pyré | |
200 | g | Arabesque Blanc 29 % | |
10 | g | plátková želatína | |
Dozdobenie 1: | 200 | g | Arabesque Blanc 29 % |
50 | g | kakaové maslo/kokosový olej | |
Dozdobenie 2: | čerstvé ovocie, čok.dekorácie, sušené kvety | ||
Technologický postup
Mousse: Plátkovú želatínu namočíme do malého množstva studenej vody. Čokoládu Arabesque Blanc 29 % si roztopíme a medzitým si pripravíme krém.
KEN Cream cheese, Ken Lactea a jahodové pyré spolu vymiešame. Pridáme vychladenú čokoládu a znova prešľaháme. Napučané želatínové pláty zahrejeme a prilejeme k vyšľahanej hmote. Takto pripraveným krémom plníme silikónové formy a necháme v mrazničke alebo šokovom zariadení zmraziť.
Finalizácia: Zamrazené mini dezerty polievame alebo namáčame do pripravenej polevy, ktorú si vytvoríme rozpustením bielej čokolády Arabesque Blanc 29 % a kakaového masla (kokosového oleja). Dozdobíme podľa fantázie.
Náš tip: na dozdobenie mousse viete efektne použiť aj novinku v našom sortimente Galaretku neutrál.
Podľa základnej receptúry zalejeme Galaretku neutrál horúcou vodou v pomere 1 : 5, premiešame a po vychladení nalejeme na povrch mousse a dozdobíme napr. ovocím a sušenými kvetmi.
Dodatočné informácie
pre 10 ks Ø 7 cm á 75 g.
Náš tip: Hotové mousse skúste dobre schladiť alebo zamraziť. Mousse bude chutiť ako jahodová zmrzlina.
