

Jahodová torta Ø 23 cm
Jahodová torta Ø 23 cm
Retro nostalgia. Elegantná torta s klasickým vyšším piškótovým korpusom z Biskuit Instant. Jemnosť a šťavnatosť ovocia prepojená s čerstvosťou KEN Cream cheese Vás prenesie do letnej záhrady plnej kvetov, vôní a farieb. Bohaté zdobenie nenechá chladným žiadneho zákazníka pred Vašou vitrínou.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 290 | g | Biskuit Instant |
220 | g | Tek. vaječná melanž | |
30 | g | voda | |
Náplň: | 130 | g | KEN Cream cheese |
400 | g | KEN Presto | |
65 | g | Jahodové pyré | |
220 | g | S-A Jahoda | |
280 | g | voda | |
160 | g | Frugella Jahoda | |
Dozdobenie: | 65 | g | Paletta Neutral |
65 | g | Presta Gold lesné ovocie | |
30 | g | ovocná šťava | |
4 | g | plátková želatína | |
Technologický postup
Suroviny na korpus šľaháme metličkou 5 minút pri najvyššej rýchlosti. Cesto rozdelíme na polovicu a pečieme v dvoch okrúhlych formách 23 cm pri teplote 170 °C – 180 °C cca 17 minút.
Náplň: Smotanu KEN Presto, KEN Cream cheese a jahodové pyré si spolu vyšľaháme na 80 %. Stabilizátor smotany S-A Jahoda a vodu zmiešame a prilejeme k vyšľahanej náplní. Došľaháme na požadovanú konzistenciu.
Na prvý korpus natrieme jahodovú Frugellu. Navrstvíme prvú časť pripraveného krému (400 g). Prikryjeme druhým plátom a potrieme ďalšou vrstvou krému (400 g). Zvyšným krémom tortu obtrieme do hladka.
Dozdobenie: Na ozdobu si pripravíme ovocnú vrstvu a to tak, že plátkovú želatínu namočíme do studenej vody na pár minút. Palettu Neutral, Prestu Gold lesné ovocie a ovocnú šťavu spolu zahrejeme a do teplej zmesi primiešame vyžmýkanú želatínu. Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Dodatočné informácie
pre 1 tortu Ø 23 cm á 1 750 g.
