Jarné a letné inšpirácie Zeelandia 2025 Jarné a letné inšpirácie Zeelandia 2025

Jahodová torta Ø 23 cm

Retro nostalgia. Elegantná torta s klasickým vyšším piškótovým korpusom z Biskuit Instant. Jemnosť a šťavnatosť ovocia prepojená s čerstvosťou KEN Cream cheese Vás prenesie do letnej záhrady plnej kvetov, vôní a farieb. Bohaté zdobenie nenechá chladným žiadneho zákazníka pred Vašou vitrínou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 290 g Biskuit Instant
220 g Tek. vaječná melanž
30 g voda
Náplň: 130 g KEN Cream cheese
400 g KEN Presto
65 g Jahodové pyré
220 g S-A Jahoda
280 g voda
160 g Frugella Jahoda
Dozdobenie: 65 g Paletta Neutral
65 g Presta Gold lesné ovocie
30 g ovocná šťava
4 g plátková želatína

Technologický postup

Suroviny na korpus šľaháme metličkou 5 minút pri najvyššej rýchlosti. Cesto rozdelíme na polovicu a pečieme v dvoch okrúhlych formách 23 cm pri teplote 170 °C – 180 °C cca 17 minút. 

Náplň: Smotanu KEN Presto, KEN Cream cheese a jahodové pyré si spolu vyšľaháme na 80 %. Stabilizátor smotany S-A Jahoda a vodu zmiešame a prilejeme k vyšľahanej náplní. Došľaháme na požadovanú konzistenciu. 


Na prvý korpus natrieme jahodovú Frugellu. Navrstvíme prvú časť pripraveného krému (400 g). Prikryjeme druhým plátom a potrieme ďalšou vrstvou krému (400 g). Zvyšným krémom tortu obtrieme do hladka. 

Dozdobenie: Na ozdobu si pripravíme ovocnú vrstvu a to tak, že plátkovú želatínu namočíme do studenej vody na pár minút. Palettu Neutral, Prestu Gold lesné ovocie a ovocnú šťavu spolu zahrejeme a do teplej zmesi primiešame vyžmýkanú želatínu. Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu Ø 23 cm á 1 750 g.

Jahodová torta Ø 23 cm