Jarné a letné inšpirácie Zeelandia 2025 Jarné a letné inšpirácie Zeelandia 2025

Doboška 30 x 40 cm - verzia BEZ MÚKY

Skvelá doboška bez múky. To dokážete práve s Nuvolou! Bez problémov z nej upečiete tenké a elastické piškótové pláty ideálne práve na dobošku. Namiesto klasického vareného krému sme použili skvelú kombináciu parížskej smotany a mliečneho margarínu Zela Delikates. Proste kvalitné suroviny patria aj do Dobošových rezov! Vaši zákazníci tak zažijú Dobošku v novom šate a explóziu chuti!

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 800 g NUVOLA
1 000 g Tek. vaječná melanž
20 g med
Náplň: 2 000 g KEN Trufa
400 g Zela Delikates
40 g kakaový prášok
Dozdobenie: ganáž 150 g Satina Dark (tmavá)
150 g Rosette

Technologický postup

Suroviny na korpus šľaháme metličkou 5 minút pri strednej rýchlosti. Rozdelíme na 6 plechov 30 x 40 cm alebo na tri plechy 60 x 40 cm ( po upečení rozdelíme na polovicu, aby sme mali spolu 6 plátov ) a pečieme pri teplote  210 °C  cca 6 minút. 

Náplň: Zela Delikates roztopíme, zmiešame spolu s kakaovým práškom a vyšľaháme spolu s Ken Trufou do požadovanej konzistencie. Na každý plát o rozmere 30 x 40 cm nadávkujeme cca  390 g náplne.


Ganáž: Horúcou smotanou zalejeme Satinu Dark a premiešame do hladka. Polejeme povrch rezu.
Krájame teplým suchým nožom.

Dodatočné informácie

pre 1 rez á 4 100 g.

Doboška 30 x 40 cm - verzia BEZ MÚKY