Receptúry
MOZARTova TORTA

Chutná výrazne čokoládová torta (v spojení Cesta čokoládového a KEN Trufa) s ochuteným pravým marcipánom od Zeelandia s.r.o. a Compound Wigo Pistácia. Dozdobená s hoblinami mini tmavá čokoláda, ktoré ešte vyzdvihnú vzhľad tortových rezov. Na dozdobenie sme použili fondánovú polevu zo Scaldis Dark a nášho Zela bieleho fondantu.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
250 g Cesto čokoládové
125 g Tek. vaj. melanž
125 g rastlinný olej
Náplň 1:
500 g KEN TRUFA
Náplň 2:
300 g Marsepein 1:3 Zeelandia
30 g Compound Wigo pistácia
Dozdobenie:
100 g Scaldis Dark
150 g Zela biely fondant
20 g voda
70 g SMET čokoládové hobliny

Technologický postup

    Suroviny na korpus miešame lopatkou pri pomalom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto rozotrieme do formy o priemere 23cm. Pečieme pri 170°C cca 20min. v závislosti od typu pece. Na upečený vychladnutý korpus rozotrieme vyšľahanú Ken Trufa. Marsepein vymiešame spolu s Compoud Wigo pistácia a vyvaľkáme na hrubší plát (môžeme aj prifarbiť pre sýtejšiu farbu) a uložíme na vrstvu z Ken Trufa. Fondán rozohrejeme spolu s vodou  a vmiešame rozpustený Scaldis Dark. Necháme mierne zachladiť a vylejeme na povrch torty. Lyžicou urobíme vlny a necháme dobre stuhnúť. Boky obalíme do čokoládových hobliniek. Po stuhnutí krájame na 12ks.

MOZARTova TORTA