Receptúry Receptúry

Čokoládovo-višňová torta s marcipánom

V jednoduchosti je krása - ak sa použijú kvalitnú suroviny ako naše Cesto čokoládové s kúskami pravého marcipánu MARO marcipán 1:3 a zákazníkmi neskutočne obľúbenou KEN TRUFA - parížska smotana - zákusok je razom výnimočný. Nezabudnite na záver dozdobiť čokoládovými dekoráciami dekoráciami napr. Dekorkami, Perlou a pod. - posuniete tak Váš zákusok ešte o jednu úroveň vyššie.

Hmota:

300 g   Cesto čokoládové
150 g   Tek.vaj. melanž/vajcia
150 g   rastlinný olej
100 g   MARO orig. maripán 1:3

Náplň:

500 g   KEN TRUFA
150 g   Frutafill višňa

Dozdobenie:

250 g   Scaldis Dark (tmavý)
  SMET dekorácie

Technologický postup

Cesto čokoládové, tekutú vaječnú melanž a rastlinný olej miešame pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Pred domiešaním pridáme marcipán nakrájaný na menšie kocky. Pripravenú zmes natrieme do tortového ráfku o priemere 24cm.

Pečieme pri 170°C cca 30-35 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Na upečený vychladený korpus natrieme Frutafill višňa a  vyšľahanú Ken Trufa.

Po stuhnutí polejeme tortu rozpusteným Scaldis Dark, dekorujeme podľa fantázie.

1 torta priemer 24 cm á 12 ks.

Čokoládovo-višňová torta s marcipánom