![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-1280-f490951402ad17f7b8a13839a699297b.jpeg)
![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Čokoládová torta s profiterols
Čokoládová torta s profiterols
Pohrajte sa pri výrobe tejto torty - s trochou času navyše pri jej príprave výsledok určite stojí za to. Základný korpus je jemne čokoládový, profiterols z Brand 100 sú chutne naplnené MIFI šľahačkou a po naukladaní na korpus jemne zaliate čokoládovou ganážou zo Scaldis Dark a chutnej živočíšnej smotany KEN Nata. Proste Vaši zákazníci neodolajú.
Hmota 1:
200 g | Cesto čokoládové | |
100 g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
100 g | rastlinný olej |
Hmota 2:
150 g | BRAND 100 | |
225 g | voda |
Náplň:
300 g | KEN PRESTO | |
150 g | MIFI karamelová |
Dozdobenie:
300 g | SCALDIS DARK (tmavý) | |
200 g | KEN NATA živočíšna nesl. 35% |
Technologický postup
Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalom chode stroja 5 min. Vymiešané cesto dávkujeme do tortového ráfku o priemere 24cm. Pečieme pri 170°C cca 15-20 min.
Zmes Brand 100 so studenou/vlažnou vodou miešame lopatkou na 1. rýchlostnom stupni šľahacieho stroja po dobu 3 minút, potom na 2. rýchlostnom stupni 7 minút. Z hmoty striekame na plech guličky a pečieme pri 190-210°C po dobu cca 25 minút (podľa typu pece).
Ken Presto vyšľaháme a ochutíme s Mifi karamelovou. Na korpus natrieme tenkú vrstvu šľahačky a ukladáme naplnené guličky z odpaľovanej hmoty. Necháme stuhnúť.
Ken Nata 35% prevaríme a pridáme Scaldis Dark, vymiešame a necháme jemne ochladiť.
Povrch torty a boky potrieme pomocou štetca pripravenou ganážou.
Necháme stuhnúť a krájame na požadované kusy.
1 torta priemer 24 cm á 12 ks.
![Čokoládová torta s profiterols](https://www.zeelandia.sk/receptury/deluxe-cokoladove-zakusky-so-scaldismi-a-dobla-dekoraciami/cokoladova-torta-s-profiterols/@@images/image-400-2a96ce2d21078dff2021daf11ef35596.jpeg)