Cukrárske zmesi
Quick 96

Technologický postup

    Dávkovanie:

     Pre šľahanú hmotu:

    2,0 - 4,5 % Quick 96 prepočítané na množstvo pridaných vajec a vody.

    1000 g vajcia/vaječná melanž, 20 - 45 g Quick 96, 50 g voda, 600 g cukor, 600 g múka, 10 g kypriaci prášok.

    Merná hmotnosť hmoty po našľahaní by mala byť 330 – 350 g/l.

     

    Pre trenú hmotu:

    1,5 – 5 % Quick 96 prepočítané na množstvo pridaných vajec.

    Pracovný postup:

    Miešanie hmoty : klasický postup aký používate v cukrárni, len sa pridá Quick 96 podľa vyššie odporúčanej receptúry

    k ostatným surovinám do receptúry a šľahá sa pokiaľ dosiahnete vzdušnú hmotu.

    Upozornenie: Dávkovanie sa nesmie prekročiť. Maximálny prídavok Quick 96 je 1,8 % kalkulované na receptúru.

     

Quick 96