Cukrárske zmesi
Cesto korzenné (perníkové) - perníčky

Stačí nechať cesto odležať cez noc v chladničke, rozvaľkať a pomaly upiecť - nevysušte ich v rúre úplne, dôjdu na plechu po upečení. Stále mäkké, nemusia postáť.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
281 1 000 g Cesto korzenné (perníkové)
300 g Pšeničná múka T 512
313 250 g Zeelback/maslo/margarín
50 g med - tekutý
200 g voda

Technologický postup

    Všetky suroviny na pracovnej doske zmiesime ručne (alebo v mixéri) do homogénnej hmoty. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky cez noc odpočinúť.

    Vychladené a odpočinuté cesto si na pomúčenej doske rozváľame na požadovanú hrúbku perníčkov a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na plechy vyložené pečným papierom a pečieme pri 190 °C len cca 7 minút.