Cukrárske zmesi
Cesto jogurtové základná receptúra

Cesto jogurtové - s obsahom pravého jogurtu, pre Vaše koláče na plech. Ideálne pre široký sortiment ovocných, pudingových, makových, orechových koláčov. Náplň neprepadáva do cesta.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
280 1 000 g Cesto jogurtové
522 225 g Tek. vaj. melanž
516 225 g Olej
225 g voda

Technologický postup

    Technologický postup:

    Cesto miešame pri pomalých otáčkach (nešľaháme) po dobu cca 5 minút. Dávkujeme na plech 20x60 cm alebo 30 x 40 cm, zarovnáme, poukladáme ovocie alebo inú náplň. Pečieme pri 160-170 °C cca 40 - 50 minút.

    Používanie čerstvých vajec: receptúrne množstvo 225 g znamená, že pri črstvých vajciach vážime obsah vajíčka po rozklepnutí.

    napr. to je 5 vajec veľkosti S po rozklepnutí váha jedného vajíčka 45 g.