Čokoládové inšpirácie Čokoládové inšpirácie

Višne v čokoláde II

Chutný, efektný a pritom tak jednoduchý recept na Višne v čokoláde. Spojenie bielej a tmavej čokolády Arabesque s nesladenou Ken Lactea a so skvelou chuťou višní z Fruitful Višňa je proste neodolateľné. Nezabudnite efektne dozdobiť.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1: 80 g Arabesque Blanc 29%
80 g Ken Lactea 35% nesladená
20 g rum
Náplň: 120 g Fruitful Višňa
Hmota 2: 60 g Arabesque Noir 58%
115 g Ken Lactea 35% nesladená

Technologický postup

Všetky suroviny na hmotu 1 si nadávkujeme do misky a roztápame nad vodným kúpeľom alebo v mikrovlnke. Miešame, kým sa hmota nespojí. Bielu čokoládovú zmes dávkujeme do polovice pohárov. Necháme stuhnúť v chladničke. Navrstvíme naň rozkrájané kúsky višní z Fruitful Višňa a následne opäť zohrievame všetky suroviny na hmotu 2 v plastovej miske či už nad parou alebo v mikrovlnke. Po dôkladnom spojení všetkých surovín v čokoládovej náplni nalievame náplň ako druhú vrstvu do pohárov. Táto vrstva je konečná. Necháme stuhnúť. Vhodne dozdobíme.

Dodatočné informácie

pre 4 ks á 110 g.

Višne v čokoláde II