Čokoládové inšpirácie Čokoládové inšpirácie

Višne v čokoláde I

Chutný, efektný a pritom tak jednoduchý recept na Višne v čokoláde. Spojenie bielej a tmavej čokolády Arabesque s nesladenou Ken Lactea a so skvelou chuťou višní z Fruitful Višňa je proste neodolateľné. Nezabudnite efektne dozdobiť.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1: 80 g Arabesque Blanc 29%
80 g Ken Lactea 35% nesladená
20 g rum
Náplň: 120 g Fruitful Višňa
Hmota 2: 80 g Arabesque Blanc 29%
80 g Ken Lactea 35% nesladená
20 g rum
Dozdobenie: 40 g Arabesque Noir 58%
75 g Ken Lactea 35% nesladená

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus si nadávkujeme do misky a roztápame nad vodným kúpeľom alebo v mikrovlnke. Miešame, kým sa hmota nespojí. Bielu čokoládovú zmes dávkujeme do polovice pohárov. Necháme stuhnúť v chladničke. Navrstvíme naň rozkrájané kúsky višní z Fruitful Višňa a následne opäť zohrievame všetky suroviny na náplň č.2 v plastovej miske či už nad parou alebo v mikrovlnke. Po dôkladnom spojení všetkých surovín v bielej čokoládovej náplni nalievame náplň ako druhú vrstvu do pohárov. Necháme stuhnúť. Arabesque Noir 58% si spolu s Ken Lactea zohrejeme a zmiešame v plastovej miske vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Nalejeme na povrch pohára ako poslednú vrstbu a necháme stuhnúť v chladničke. Vhodne dozdobíme.

Dodatočné informácie

pre 4 ks á 130 g.

Višne v čokoláde I