Čokoládové inšpirácie Čokoládové inšpirácie

Jablková torta nielen na Vianoce

Jesenná, vianočná ale kľudne aj celoročná torta z obľúbenej kombinácie chutí jabĺk, karamelu a škorice poteší takmer každého. Korpus je jemný a mäkučký vďaka zmesi Melisa, a pritom veľmi chutný vďaka použitej kvalitnej čokoláde do korpusu. Na povrchu je torta jemne dozdobená s Rosette rastlinnou smotanou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 250 g Melisa zmes
190 g Tekutá vaječná melanž
25 g voda
50 g Arabesque Noir 58%
Náplň 1: 450 g čerstvé alebo kompótované jablká na kocky
Náplň 2: 200 g Mifi karamelová
5 g Saftia-instantná želatína
Náplň 3: 175 g Rosette
70 g Dip Neutral
Dozdobenie: 10 g mletá škorica

Technologický postup

Roztopíme si Arabesque Noir 58% v mikrovlnke. Ostatné suroviny na korpus šľaháme pri najvyšších otáčkach 10 minút.
Prilejeme roztopenú čokoládu a hmotu už len premiešame. Hmotu vylejeme do obruče s priemerom 24 cm vystriekanej
s Carlex sprejom.
Na povrch rozprestrieme načistené čerstvé jablká (650g) nakrájané na kocky alebo jablká z kompótu (450g) nakrájané na kocky.
Pečieme pri teplote 170 °C približne 50 minút. Po vychladení natrieme vrstvu Mifi karamelovej vopred zmiešanou so Saftiou.
Následne vyšľaháme Rosettu do jogurtovej konzistencie. Prilievame do nej v mikrovlnke roztopený Dip Neutral a došľaháme
do požadovanej konzistencie. (Enchanted) krém natrieme na karamelovú vrstvu. Povrch posypeme škoricou. Vhodne dozdobíme.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu á 1200 g.

Jablková torta nielen na Vianoce