 
             
          Gaštanový krémeš
Gaštanový krémeš
V tomto zákusku sa snúbia obľúbené chute gaštanov, škorice a sliviek, pričom štýl zákusku je vzhľadom krémeš, ktorý Vás nadchne svojou jemnosťou, nadýchanosťou a vyváženou kombináciou chutí.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt | 
|---|---|---|---|
| Korpus: | 300 | g | Piškóta 100 tmavá | 
| 230 | g | Tekutá vaječná melanž | |
| 40 | g | voda | |
| 50 | g | rastlinný olej | |
| Náplň 1: | 300 | g | Slivkový kompót (bez nálevu a odkôstkovaný) | 
| 2 | g | mletá škorica | |
| Náplň 2: | 250 | g | gaštanové pyré (rozmrazené) | 
| 250 | g | Ken Presto | |
| 300 | g | Presta Vanilla | |
| Náplň:3 | 500 | g | Ken Presto | 
| Dozdobenie: | 30 | g | Ken Presto | 
| 140 | g | Dip Neutral | |
| 30 | g | Arabesque Blanc 29% | 
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus šľaháme v mixéri pri najvyšších otáčkach 5 minút. Zmes rozotrieme na plech s obručou, vystriekanou
s Carlex sprejom. Rozmery plechu sú 30x20 cm. Do rozotreného cesta naukladáme slivky. Posypeme škoricou.
Pečieme pri teplote 170 °C približne 30 minút.
V mixéri si zmiešame gaštanové pyré, Ken Presto a Presta Vanilla na gaštanový krém. Gaštanový krém rozotrieme na vychladený
piškótový plát. Ken Presto si vyšľaháme a natrieme na gaštanovú vrstvu. Necháme stuhnúť.
Ken Presto, Dip Neutral a Arabesque Blanc 29% roztopíme v miske v mikrovlnke a dobre premiešame.
Touto polevou polievame povrch gaštanového krémeša. Necháme stuhnúť. Vhodne dozdobíme.
Dodatočné informácie
pre 14 rezov á 75 g.
 
                