Čokoládové inšpirácie Čokoládové inšpirácie

Gaštanový krémeš

V tomto zákusku sa snúbia obľúbené chute gaštanov, škorice a sliviek, pričom štýl zákusku je vzhľadom krémeš, ktorý Vás nadchne svojou jemnosťou, nadýchanosťou a vyváženou kombináciou chutí.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 300 g Piškóta 100 tmavá
230 g Tekutá vaječná melanž
40 g voda
50 g rastlinný olej
Náplň 1: 300 g Slivkový kompót (bez nálevu a odkôstkovaný)
2 g mletá škorica
Náplň 2: 250 g gaštanové pyré (rozmrazené)
250 g Ken Presto
300 g Presta Vanilla
Náplň:3 500 g Ken Presto
Dozdobenie: 30 g Ken Presto
140 g Dip Neutral
30 g Arabesque Blanc 29%

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus šľaháme v mixéri pri najvyšších otáčkach 5 minút. Zmes rozotrieme na plech s obručou, vystriekanou
s Carlex sprejom. Rozmery plechu sú 30x20 cm. Do rozotreného cesta naukladáme slivky. Posypeme škoricou.
Pečieme pri teplote 170 °C približne 30 minút.
V mixéri si zmiešame gaštanové pyré, Ken Presto a Presta Vanilla na gaštanový krém. Gaštanový krém rozotrieme na vychladený
piškótový plát. Ken Presto si vyšľaháme a natrieme na gaštanovú vrstvu. Necháme stuhnúť.
Ken Presto, Dip Neutral a Arabesque Blanc 29% roztopíme v miske v mikrovlnke a dobre premiešame.
Touto polevou polievame povrch gaštanového krémeša. Necháme stuhnúť. Vhodne dozdobíme.

Dodatočné informácie

pre 14 rezov á 75 g.

Gaštanový krémeš