Receptúry Receptúry

Red Velvet cheesecake

Predpokladá sa, že zamatový (Red velvet) koláč vznikol v Marylande, USA, na začiatku 20. storočia. Preslávili ho najmä newyorské kaviarne a hotely, avšak obľúbený je aj v Kanade a postupne sa stal hitom po celom svete. Preto nesmie chýbať ani v podobe cheesecake. A keďže Red velvet má byť šťavnatý, jeho základom je v našej receptúre práve Jung Basis Rühr. Korpus sme zafarbili tzv. Red velvet potravinárskym farbivom. Samozrejme dá sa použiť aj kombinácia červeného farbiva a kakaového prášku.

Hmota:

500 g   Jung Basis Rühr
100 g   Zela Delikates
130 g   Tekutá vaječná melanž
2 g   červené potr. farbivo na red velvet

Náplň 1:

70 g   Darinka náplň Čučoriedka

Náplň 2:

100 g   Tvarohová náplň Štandard A
600 g   Jogurtová náplň
150 g   Ken Lactea
15 g   Saftia
15 g   Zeesan Neutral

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus si zmiešame lopatkou v mixéri. Cesto si rozdelíme na dve rovnaké
časti. Cestá rovnomerne roztlačíme na dno tortových foriem v obruči vystlaných papierom
na pečenie a vystriekaných Carlex sprejom. Pečieme pri teplote 180°C približne 18 minút
v závislosti od typu pece.
Po vychladnutí si jeden korpus namrvíme a odložíme.
Na druhý korpus po vychladnutí natrieme Darinku náplň čučoriedka a nanesieme
pripravenú cheesecake náplň.
Pripravíme si náplň č.2 zmiešaním všetkých uvedených surovín.
Na povrch si rozdrobíme mrveničku, ktorú sme si urobili z prvého korpusu.
Necháme poriadne odležať, aby sa chute a hmoty prepojili.
Na povrchu ľubovoľne dozdobíme.

Dodatočné informácie

Pre 1 korpus á 24 cm (1250 g)

Red Velvet cheesecake