Red Velvet cheesecake
Red Velvet cheesecake
Predpokladá sa, že zamatový (Red velvet) koláč vznikol v Marylande, USA, na začiatku 20. storočia. Preslávili ho najmä newyorské kaviarne a hotely, avšak obľúbený je aj v Kanade a postupne sa stal hitom po celom svete. Preto nesmie chýbať ani v podobe cheesecake. A keďže Red velvet má byť šťavnatý, jeho základom je v našej receptúre práve Jung Basis Rühr. Korpus sme zafarbili tzv. Red velvet potravinárskym farbivom. Samozrejme dá sa použiť aj kombinácia červeného farbiva a kakaového prášku.
Hmota:
| 500 g | Jung Basis Rühr | |
| 100 g | Zela Delikates | |
| 130 g | Tekutá vaječná melanž | |
| 2 g | červené potr. farbivo na red velvet | 
Náplň 1:
| 70 g | Darinka náplň Čučoriedka | 
Náplň 2:
| 100 g | Tvarohová náplň Štandard A | |
| 600 g | Jogurtová náplň | |
| 150 g | Ken Lactea | |
| 15 g | Saftia | |
| 15 g | Zeesan Neutral | 
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus si zmiešame lopatkou v mixéri. Cesto si rozdelíme na dve rovnaké 
časti. Cestá rovnomerne roztlačíme na dno tortových foriem v obruči vystlaných papierom 
na pečenie a vystriekaných Carlex sprejom. Pečieme pri teplote 180°C približne 18 minút 
v závislosti od typu pece.
Po vychladnutí si jeden korpus namrvíme a odložíme. 
Na druhý korpus po vychladnutí natrieme Darinku náplň čučoriedka a nanesieme 
pripravenú cheesecake náplň.
Pripravíme si náplň č.2 zmiešaním všetkých uvedených surovín.
Na povrch si rozdrobíme mrveničku, ktorú sme si urobili z prvého korpusu.
Necháme poriadne odležať, aby sa chute a hmoty prepojili. 
Na povrchu ľubovoľne dozdobíme.

Dodatočné informácie
Pre 1 korpus á 24 cm (1250 g)
                