 
             
          Celozrnný pagáčik VitalPro CL so slivkovým lekvárom
Celozrnný pagáčik VitalPro CL so slivkovým lekvárom
Z VitalPro CL zmesi jednoducho pripravíte aj chutné celozrnné tyčinky alebo pagáčiky. Dokonca aj sladké aplikácie.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt | 
|---|---|---|---|
| Cesto: | 90 | % | VitalPro CL zmes | 
| 10 | % | pšeničná múka T 512 | |
| 1 | % | Lactorex originál | |
| 5 | % | cukor kryštál | |
| 8 | % | čerstvé droždie | |
| 5 | % | rastlinný olej | |
| 30 | % | bravčové oškvarky mleté | |
| 20 | % | bravčová masť škvarená | |
| 45 | % | voda cca | |
| Náplń: | 50 | % | Slivkový lekvár Industry s jablkami | 
| Dozdobenie: | 5 | % | Plnka orechová Premium | 
Technologický postup
Miešanie: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 29 ° C. Čas zrenia cesta: 15 – 20 minút.
Prekladáme s oškvarkami 3 x 3, s krátkym odležaním v chlade. Finálny plát o hrúbke cca 7 mm, vykrojíme kolieska o rozmere 50 mm a naplníme s lekvárom. Výrobky dáme do kysiarne nakysnúť. Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a posypeme so suchou orechovou náplňou a upečieme.
Kysnutie: 40 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, po 2 minútach otvoriť odťah, 10 minút,
III. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
1 ks po upečení cca 30 g.
 
                